current views are: 11

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση14:44

Συνέντευξη Τσίπρα: «Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση – Για υποκρισία κάνει λόγο το Μαξίμου

Ποικίλες αντιδράσεις ξέσπασαν με αφορμή τις χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον 

Δημοσίευση 14:44’

Ποικίλες αντιδράσεις ξέσπασαν με αφορμή τις χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον 

Έντονες  αντιδράσεις ξέσπασαν με αφορμή την  χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική για όσα δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για άλλη μια προσπάθεια του να “εξαπατήσει τους πολίτες” 

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ζει στον δικό του κόσμο

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για έλλειψη αυτοκριτικής εκ μέρους του πρωθυπουργού ενώ τον κατηγόρησε πως έχει  πάρει διαζύγιο από την ελληνική πραγματικότητα.

Επίσης η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η σημερινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα αποτελεί μία θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό, από έναν εκνευρισμένο πρωθυπουργό που έδειξε την πολιτική του γύμνια.

«Καμία επαφή με την αλήθεια. Έφτασε στο σημείο να πει ότι οι εταίροι του ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Δηλαδή μέτρα συνολικού ύψους 151,2 δισ.!

Καμία ενοχή για τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έγινε ποτέ σε βάρος των Ελλήνων.

Καμία ειλικρίνεια για το τέταρτο Μνημόνιο που φέρνει με τα πιο σκληρά μέτρα, με κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Καμία μεταμέλεια για τα εμπόδια που έβαλε και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση στην πραγματοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Καμία αυτοκριτική για τις τραγικές του ευθύνες. Μόνο θράσος και αλαζονεία ότι οι Έλληνες δεν κάνουν διαδηλώσεις εναντίον του. Ας μην προκαλεί τον ελληνικό λαό. Οι αγανακτισμένοι του χθες, που έγιναν μετακλητοί του υπάλληλοι, είναι οι μόνοι που τον ανέχονται.

Γιατί ο κ. Τσίπρας ζει στο δικό του κόσμο: “ΣΥΡΙΖΑ εξουσία, πάση θυσία» σημειώνει με καυστικό τρόπο η ΝΔ.

Την ίδια ώρα η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή τη φορά με αφορμή τα όσα ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου για τα όσα είπε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Η Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσή της δήλωσε: ««Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας»

«Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και τελικά φόρτωσαν τους πολίτες βάρη 12,5 δις.

Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί.

Αυτοί που φώναζαν “go back κυρία Μέρκελ” και τώρα τρέχουν από πίσω της.

Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι … και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα.

Αυτοί που μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα.

Αυτοί που κάθε βράδυ προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες.

Τους προσγειώνουμε στην πραγματικότητα από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί: Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑ.ΣΟ.Κ: Προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες

«Ο κ. Τσίπρας στην σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και πάλι προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες. Θα ψηφίσουμε μας είπε τα μέτρα, αλλά αν δεν μας δώσουν λύση στο χρέος, θα τα πάρουμε πίσω(!!)»» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας  ότι «Του θυμίζουμε μόνο ότι “μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» .

ΚΚΕ: Προκαλούν οι δηλώσεις του για τα “ματωμένα πλεονάσματα” 

Επικριτική στάση απέναντι στον Πρωθυπουργό κρατά και το ΚΚΕ το οποίο σημειώνει ότι την ημέρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις συζητήσεις με το κουαρτέτο για ένα νέο σκληρό πακέτο σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων, μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις του για την επιτυχία των «ματωμένων πλεονασμάτων», καθώς και για τα νέα μέτρα που πρέπει να υποστεί ο λαός ως δήθεν εξιτήριο απ’ τα «προγράμματα».

«Ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπέρα: Παραδέχτηκε σαφώς ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, καθώς κι ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο το τρέχον πρόγραμμα, αλλά μια συνολικότερη συμφωνία, στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, στο όνομα της ρύθμισης του χρέους» τονίζει ο Περισσός.

Τέλος το ΚΚΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις επενδύσεις του, την έξοδο στις αγορές, συνολικά γι’ αυτόν τον βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια.»

Ποτάμι: Τα τέσσερα μεγάλα ψέματα του Τσίπρα

Από την πλευρά του το Ποτάμι κάνει λόγο για καταιγισμό ψεμάτων, από τα οποία, όπως αναφέρει, «σταχυολογούμε τα τέσσερα καλύτερα»:

«Το ΔΝΤ, λέει, μας ζητούσε τον Οκτώβριο 42 φορές περισσότερα μέτρα. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει μέτρα 3.6 δισ. , τότε το ΔΝΤ σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα ζητούσε μέτρα 151.2 δισ.!

Το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είχαν, λέει, καταλάβει και αυτό λάθος οι Έλληνες, όπως και το ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα αν δεν υπάρχει ρύθμιση για το χρέος. Τώρα, λέει, ότι θα ψηφίσει τα μέτρα και αν στη συνέχεια δεν πάρει τη ρύθμιση δεν θα τα εφαρμόσει! Αλλά στο μεταξύ αφού θα έχουν ψηφιστεί θα εφαρμόζονται.

Το γεγονός, λέει, ότι δεν γίνονται διαδηλώσεις οφείλεται στην κοινωνική κατανόηση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Το ότι όλοι αυτοί που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα είναι σήμερα υπουργοί και οι ομαδάρχες τους είναι πλέον κρατικοί υπάλληλοι έμεινε ασχολίαστο από τον πρωθυπουργό.

Οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν, λέει, επειδή οι υπουργοί του πέτυχαν υψηλά τιμήματα, όταν είναι γνωστό ότι αεροδρόμια, Ελληνικό και λιμάνι του Πειραιά δόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση στις παλιές τιμές. Και βέβαια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για 45 εκατ. όταν ο κ. Σταθάκης μιλούσε για 300 εκατ., και ο ΟΛΘ πουλήθηκε για 232 εκατ. όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ξεπούλημα τις προσφορές των 419 εκατ.» 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας δήλωσε με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη:Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες; 1000 κατασχέσεις την ημέρα! Αφού πρώτα τους είπε ψέματα και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια. Και σα να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται χθες, στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια

Μέγαρο Μαξίμου: Έχουν θράσος αντί να απολογούνται συνεχίζουν να ψεύδονται 

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου μέσω των γνωστών non paper που έχει καθιερώσει, απάντησε σε σκληρούς τόνους κάνοντας λόγο για “υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για ασύστολα ψεύδη” Μάλιστα για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε σε σκάνδαλα προηγούμενων ετών προκειμένου να απαντήσει και να καυτηριάσει την σημερινή στάση της ΝΔ 

Αναλυτικά το non paper αναφέρει:

Αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens.

Αυτοί που υπέγραφαν συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα. Αυτοί που υπέγραφαν συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα 

Αυτοί που χρωστάνε εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή,

Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης,

Αυτοί που σήμερα, υπόσχονται να απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έτσι τους επιτάσσει η ιδεολογία τους.

Αυτοί που σήμερα εξαγγέλλουν νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μάλιστα παιδιατρικών.

Αυτοί που σήμερα δεσμεύονται να μετατρέψουν τη χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βαθαίνοντας την απορρύθμιση της εργασίας, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα.

Αυτοί που σήμερα παρακαλούν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπογράψουν τόσα και άλλα τόσα από τα αντικοινωνικά μέτρα που προτείνει η ακραία πτέρυγα των δανειστών.

Αυτοί λοιπόν, έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται.

Να ψεύδονται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.

Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία.

Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του“.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού από ότι φαίνεται αναζωπύρωσε όλα τα “ανοιχτά μέτωπα” ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το “σκληρό ροκ” θα συνεχιστεί ,αφού ο απόηχος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έριξε νέο λάδι στη “φωτιά” της έντονης αντιπαράθεσης. 


σχετικα αρθρα