current views are: 6

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση16:48

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την Ευρώπη από τον εφιάλτη της παρακμής

Την ανάγκη υπεράσπισης της Ευρώπης «από τον εφιάλτη της παρακμής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Δημοσίευση 16:48’

Την ανάγκη υπεράσπισης της Ευρώπης «από τον εφιάλτη της παρακμής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Την ανάγκη υπεράσπισης της Ευρώπης «από τον εφιάλτη της παρακμής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Στρασβούργου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού για τις οποίες δεν είναι αποκλειστικώς υπεύθυνος και επισήμανε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται με συνέπεια και με υποδειγματική αλληλεγγύη έναντι των εταίρων της, για την εκπλήρωση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Πρ. Παυλόπουλος εξέθεσε τις απόψεις του για την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μέσα στους τωρινούς ταραγμένους καιρούς», διατυπώνοντας προς όλα τα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας την έκκληση: «Ας υπερασπισθούμε την Ευρώπη από τον εφιάλτη της παρακμής και ας την στηρίξουμε στα στέρεα θεμέλια που εγγυώνται, όχι μόνο την “intra muros”, αλλά και την παγκόσμια αποστολή της».

Συνεχίζοντας, ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η αποτελεσματική υπεράσπιση των αξιών του δυτικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού προϋποθέτει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο. Και αυτό, προσέθεσε, δεν είναι άλλο από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δηλαδή το σύστημα πολιτειακής οργάνωσης που επινόησε ο δυτικός και ευρωπαϊκός πολιτισμός, το οποίο παρ’ όλες τις επιμέρους ελλείψεις του, είναι το καταλληλότερο για να υπερασπισθεί τον Άνθρωπο στον “σισύφειο” αγώνα του να υπεραμυνθεί της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

Ο Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία επινοήθηκε για να επιτρέψει τη διαιώνιση, ιδίως των αρχών και αξιών του δυτικού, άρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού (της ειρήνης, του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης).


σχετικα αρθρα