current views are: 10

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση17:18

Το Βερολίνο απαντά στον Τσίπρα: Τώρα τα μέτρα και εάν χρειαστεί θα γίνει ρύθμιση χρέους

Απάντηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στα όσα είπε χθες πως τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα εφαρμοστούν μόνο εάν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, έδωσε το Βερολίνο.

Δημοσίευση 17:18’

Απάντηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στα όσα είπε χθες πως τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα εφαρμοστούν μόνο εάν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, έδωσε το Βερολίνο.

Απάντηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στα όσα είπε χθες πως τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα εφαρμοστούν μόνο εάν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, έδωσε το Βερολίνο.

«Το πακέτο των μέτρων συγκεκριμενοποιείται αυτές τις ημέρες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Αθήνα με τους επικεφαλής των δανειστών και υπολογίζουμε πως θα εφαρμοστούν». Πρόσθεσε δε, ότι «υπάρχει ένα σημείο στη συμφωνία του 2016 που αναφέρει πως μόνο όταν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και υλοποιηθεί με επιτυχία το σύνολο του τρέχοντος προγράμματος δηλαδή το 2018, το Eurogroup θα εξετάσει τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, εφόσον κριθεί πως είναι αναγκαίο για να είναι βιώσιμο το χρέος», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ , σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 Παντελή Βαλασόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο εάν αρχίσουν παράλληλα να εφαρμόζονται τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος, από τις αρχές του 2019. «Θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε λύση για το χρέοςΜια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω τα μέτρα αν δεν τηρηθεί μια συμφωνία» είπε.

Όσον αφορά στη θετική αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για τον Σόιμπλε και τον Μέρκελ, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, είπε ότι Τσακαλώτος και Σόιμπλε έχουν πολύ καλή σχέση και θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα. Από την καγκελαρία, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε πως όντως, η καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν πολύ καλή σχέση τόσο στο θέμα του χρέους όσο και στο προσφυγικό.


σχετικα αρθρα