current views are: 6

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση20:08

Σκουρλέτης: Εάν γυρίζαμε το χρόνο πίσω στα κρίσιμα ζητήματα θα παίρναμε τις ίδιες αποφάσεις

«Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές» παραδέχθηκε  ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 20:08’

«Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές» παραδέχθηκε  ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές» παραδέχθηκε  ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαρούσι, με θέμα «οι προκλήσεις για την κυβέρνηση της Αριστεράς, τι κατακτήσαμε πως προχωράμε»

Κάνοντας μια αποτίμηση των όσων έχουν επιτευχθεί από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, είπε ότι «το δημοψήφισμα έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη να σεβαστεί τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό , όμως δεν σταμάτησαν ποτέ οι ακραίοι κύκλοι να μας αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωα».

Αναφερθείς στους δανειστές είπε «δεν σέβονται την υπογραφή τους και ζητούν διαφορετικά πράγματα σε κάθε διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε ότι «ο σκοπός τους δεν είναι να «ρίξουν» την κυβέρνηση, θέλουν να την ταπεινώσουν ακόμα και μέσα από τους επώδυνους συμβιβασμούς».

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε πως «οι εγχώριοι θέλουν να απαλλαγούν από εμάς και οι έξω να ομογενοποιήσουν το σύστημα δηλαδή να πουν «όλοι ίδιοι είμαστε». Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μας πάρουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών.

Ακόμη, άφησε αιχμές για τον τρόπο που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν δρομολογήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΔΕΣΦΑ. Διευκρίνισε «ήταν μια ιδιωτικοποίηση που ήμασταν υποχρεωμένοι να την κάνουμε ως απόρροια του προηγούμενου μνημονίου ωστόσο η ιδιωτικοποίηση είχε σταματήσει λόγω ευρωπαϊκού δικαίου. Διαπιστώσαμε όμως ότι οι υπερασπιστές τους ελεύθερου ανταγωνισμού, είχαν φτιάξει διαγωνισμό τιμολόγησης, βάση του οποίου θα κέρδιζε η κρατική Αζέρικη εταιρεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τραγικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ. «Ο δανεισμός της επιχείρησης επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ άγγιξε τα 5 δισ.» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επανέλαβε ότι «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενοι υπουργοί Ενέργειας ήταν το όχημα εξυπηρέτησης ορισμένων συμφερόντων έξω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος «εάν ο επόμενος 1,5 χρόνος μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή τροχιά θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε πράγματα ανεξάρτητα από τη συμφωνία που κάνουμε σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης. Υπογράμμισε μάλιστα πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει απέναντι της ανθρώπους που ακούνε , που λένε πράγματα, «δεν έχουμε απέναντι μας μπετό».


σχετικα αρθρα