current views are: 1

27 Απριλίου 2017
Δημοσίευση16:46

Τουφεκιές στον αέρα από τον κ. Σκουρλέτη

Τι διέπραξε ο Αρχιεπίσκοπος, ώστε να δεχθεί αυστηρή κριτική-με βαρείς υπαινιγμούς- από τον κ.Σκουρλέτη;

Δημοσίευση 16:46’

Τι διέπραξε ο Αρχιεπίσκοπος, ώστε να δεχθεί αυστηρή κριτική-με βαρείς υπαινιγμούς- από τον κ.Σκουρλέτη;

Τι διέπραξε ο Αρχιεπίσκοπος, ώστε να δεχθεί αυστηρή κριτική-με  βαρείς υπαινιγμούς- από τον κ. Σκουρλέτη; Μήπως είναι επιλήψιμη η θεσμική συναντησή του με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης; Προέβη ο Ιερώνυμος  σε κάποια δήλωση που κινείται εκτός ορίων του ρόλου του;

Δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εχω διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους-δυνάμεις μέσα από την εκκλησία-με τις επιδιώξεις της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας».

Συγγνώμη, αλλά αν ο κ. Σκουρλέτης διαθέτει στοιχεία για επιλήψιμες πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου (φλέρτ και συντονισμός με τη ΝΔ ή άλλο τι παρεμφερές )οφείλει να τα αποκαλύψει. Τι πάει να πεί «έχω διαπιστώσει». Πές τα, άνθρωπέ μου, για να γίνουμε κι εμείς κοινωνοί μεθοδεύσεων και αθέμιτων πρωτοβουλιών εκ μέρους της εκκλησιαστικής ηγεσίας. Αλλιώς, η καταγγελία γίνεται αυτεπίστροφον. Δηλαδή, μπούμερανγκ.

Κανένας δεν βρίσκεται εκτός κριτικής. Ουτε η Εκκλησία. Ο κ.Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο πάσα είς, έχει δικαίωμα να υπεραμύνεται των θέσεών του σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους. Να τις προβάλλει, να ενημερώνει την κοινωνία και να επιζητεί γόνιμο διάλογο επ΄αυτών.

Όμως οι ντουφεκιές στον αέρα πέφτουν στο κενό. Είναι προφανές ότι προορίζονται προς χρήσιν από το κομματικό ακροατήριο, σε μια ασθμαίνουσα προσπάθεια υπόμνησης του αριστερού προσήμου. Αποδοτική μέθοδος για την συσπείρωση των κομματικών στελεχών, αλλά ελάχιστα προσπελάσιμη στην κοινωνία.

Υ.Γ. Για τα μισαλλόδοξα κηρύγματα Ιεραρχών τινών, δεν έχει άδικο ο κ.Σκουρλέτης. Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει να τα στηλιτεύει, υπενθυμίζοντας ότι κινούνται εκτός αρχών και πλαισίου της Ορθοδοξίας.