current views are: 7

28 Απριλίου 2017
Δημοσίευση04:32

Σάλος από το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα κατά Μαδούρο

Η Βενεζουέλα μοιάζει τελικά να στοιχειώνει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δημοσίευση 04:32’

Η Βενεζουέλα μοιάζει τελικά να στοιχειώνει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η Βενεζουέλα μοιάζει τελικά να στοιχειώνει την κυβέρνηση Τσίπρα. Η χώρα – πρότυπο για σειρά στελεχών της κυβέρνησης συνταράσσεται από καθημερινές διαδηλώσεις ενώ ο φόρος αίματος από το θάνατο διαδηλωτών, συχνά σε επεισόδια με πολιτοφύλακες, αυξάνει καθημερινά.

Με τα φώτα στραμμένα στις συγκρούσεις στο Καράκας, η χθεσινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο επί κειμένου καταδίκης της κυβέρνησης Μαδούρο αποτέλεσε σκληρή δοκιμασία και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία χρυσή ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να ασκήσει σκληρή κριτική.

Τρεις ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με πρώτον τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλη (οι άλλοι δύο οι Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στ. Κούλογλου) καταψήφισαν το σχέδιο, κάνοντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να… τιτιβίσει: «Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται»,

Για την Πειραιώς, το χειρότερο δεν ήταν η αρνητική ψήφος των τριών βουλευτών – που απλώς καταδεικνύει την… προνομιακή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Μαδούρο – αλλά το ότι, στη συνέχεια, επιχείρησαν να θολώσουν τα νερά, διαρρέοντας πως εκ παραδρομής εμφανίζονται ότι καταψήφισαν ενώ οι ίδιοι… απήχαν. Μάλιστα, όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της ζημίας επιστρατεύτηκε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων που μετέφερε «κατά πληροφορίες» τα ανεξήγητα.

Για τη Ν.Δ. η χθεσινή εξέλιξη συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση της αίσθησης για τις ειδικές σχέσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του συστήματος εξουσίας στη Βενεζουέλα καθώς είχαν προηγηθεί το ταξίδι Παππά στο Καράκας, η σπουδή του Μαξίμου να μην λάβουν διαστάσεις οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του βενεζουελάνου Πρέσβη στην Αθήνα αλλά και η άρνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί, όπως πρότεινε η Πειραιώς, το θέμα της Βενεζουέλας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Όσο για τους, εκ των υστέρων, ισχυρισμούς των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι απείχαν και δεν καταψήφισαν, στη Ν.Δ. συστήνουν ψυχραμία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι – προφανώς – έχουν στην κατοχή τους όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για το τί πραγματικά επέλεξαν ο κ. Παπαδημούλης και οι άλλοι δύο βουλευτές της Κουμουνδούρου.


σχετικα αρθρα