Την ερχόμενη Τρίτη, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ανοίξει διάλογο σχετικά με τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται τη τελευταία περίοδο στη χώρα μας. Με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την πολιτική βία και την απόρριψη της πρότασής του για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής, αποφασίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών να γίνει μια διευρυμένη συζήτηση για τα φαινόμενα βίας και τις επιπτώσεις τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Στόχος της Επιτροπής είναι να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα σταλούν σε όλα τα αρμόδια όργανα,προκειμένου να αξιοποιηθούν αναλόγως, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και αντικείμενο μιας προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας, ανακοίνωσε ότι στο διάλογο που θα ξεκινήσει, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και οι τρεις πολιτικοί σχηματισμοί που δεν είναι αναγνωρισμένοι ως κόμματα στη Βουλή, η «Δημοκρατική Συμμαχία», η «Δημοκρατική Αριστερά» και το «Άρμα των Πολιτών».

Την Τρίτη θα αποφασιστεί και θα καθοριστεί η ατζέντα με όλους όσοι θα κληθούν στην Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους και ανάμεσά τους θα είναι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθώς κι ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.