current views are: 7

28 Απριλίου 2017
Δημοσίευση18:32

Κόντρα για τους βουλευτές της ΝΔ που δεν καταψήφισαν την τροπολογία για το λαθρεμπόριο

Πολιτική αντιπαράθεση για τους 6 βουλευτές της ΝΔ που δεν καταψήφισαν την τροπολογία για το λαθρεμπόριο.

Δημοσίευση 18:32’

Πολιτική αντιπαράθεση για τους 6 βουλευτές της ΝΔ που δεν καταψήφισαν την τροπολογία για το λαθρεμπόριο.

Τις «αποστάσεις που επέλεξαν να τηρήσουν από την επίσημη γραμμή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη», βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συγκεκριμένες πηγές τονίζουν πως έξι βουλευτές της ΝΔ -μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής- δεν καταψήφισαν την επίμαχη τροπολογία, αλλά παράλληλα ούτε και αποκάλυψαν την πρόθεση ψήφου τους.

«Οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από την επίσημη γραμμή του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση τους εγείρει ερωτήματα.

Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές που δεν καταψήφισαν και δεν γνωστοποίησαν ούτε την πρόθεση ψήφου τους είναι οι: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ως προς τις κατηγορίες της ΝΔ και την ουσία της τροπολογίας, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν στην ομιλία του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «κατέστη σαφές πως κανένα πρόστιμο δεν διαγράφεται όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης». 

Σημειώνουν, τέλος, πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να “σηκώσει” το θέμα της τροπολογίας, ως «προπέτασμα καπνού για την απόφαση καταψήφισης του εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις».

Απαντώντας, ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κ. Τσιάρας, σημείωσε:

«Διευκρινίζεται ότι όλοι οι βουλευτές της παράταξης μας που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την σκανδαλώδη κυβερνητική τροπολογία  είναι απολύτως σύμφωνοι με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το θέμα». 


σχετικα αρθρα