current views are: 11

30 Απριλίου 2017
Δημοσίευση09:14

Νέο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου προς την Τουρκία

Από την  Χίο όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις μνήμης  των θυμάτων των σφαγών του 1822  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος 

Δημοσίευση 09:14’

Από την  Χίο όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις μνήμης  των θυμάτων των σφαγών του 1822  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος 

Από την  Χίο όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις μνήμης  των θυμάτων των σφαγών του 1822  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. 

Ο κ. Παυλόπουλος συγκεκριμένα δήλωσε:«Τιμούμε σήμερα την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων των σφαγών της Χίου το 1822. Μάρτυρες στον βωμό της Ελευθερίας, οι σφαγιασθέντες μας δείχνουν, στο διηνεκές, το δικό μας χρέος και τον δικό μας δρόμο: Δεν λησμονούμε το αίμα των Ηρώων- Μαρτύρων. Δεν υποστέλλουμε την Σημαία της Ελευθερίας και, συνακόλουθα, της Εθνικής μας Κυριαρχίας και της Εδαφικής μας Ακεραιότητας» 

Για να προσθέσει πως: «Με αφετηρία αυτή την Ιερή Ημέρα Μνήμης διαμηνύουμε προς την γείτονα Τουρκία τούτο: Το στυγερό και βάρβαρο έγκλημα των σφαγών της Χίου το 1822 πρέπει να μας εμπνέει και να μας διδάσκει, για το παρόν και το μέλλον, την αξία της Ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης που εμείς, οι Έλληνες, πάντοτε επιδιώκουμε ειλικρινώς. Όμως, καθιστούμε σαφές ότι η Ειρήνη και η ειρηνική συνύπαρξη, έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του, επομένως τον πλήρη σεβασμό και της Συνθήκης της Λωζάνης. Η οποία καθορίζει επακριβώς τα σύνορα της Ελλάδας και, άρα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίχως ν’ αφήνει περιθώρια για οιασδήποτε μορφής γκρίζες ζώνες ή για άλλες ανιστόρητες αμφισβητήσεις».

 


σχετικα αρθρα