Παπανδρέου: «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας»


Η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και να είναι συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επισημάνει από την αρχή ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους παρέμβασης της Ευρώπης, αλλά - όπως επεσήμανε - η συντηρητική πλειοψηφία της Ένωσης δεν εισάκουσε. Τώρα, πρόσθεσε, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις ιστορικών διαστάσεων, για μια βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή.

Σχετικά δε με το νομοσχέδιο για τη διαφθορά των πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, τόνισε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι πιο σοβαρές υποθέσεις θα εκδικάζονται σε εύλογο χρόνο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο