Συνολική κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ, πριν ξεκινήσει η τελευταία συνεδρίαση της διοικούσας της ΝΔ, υπό τον πρόεδρό της Δ. Βαρτζόπουλο, με οργανωτικά ζητήματα ενόψει της επίσκεψης του αρχηγού του κόμματος Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ. «Τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων βουλιάζει και το έλλειμμα αυξάνεται» υποστήριξε ο Θ. Καράογλου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του υφυπουργού Παντελή Οικονόμου για το μεσοπρόθεσμο, υπογράμμισε ότι «αμφισβητεί, όσα πριν λίγες μέρες ψήφισε» και πρόσθεσε: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον, αν έχει, την πρόταση του ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος, αλλιώς είναι λέμε για να λέμε».

Για καθυστερήσεις στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και «παλινωδίες» γύρω από τη «διπλωματία των αγωγών» έκανε λόγο ο Στ. Καλαφάτης, σημειώνοντας τις διαφορές των θέσεων της ΝΔ με την κυβέρνηση για τις ΑΠΕ και για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που «δεν πρέπει να είναι τυφλή». Για τη Χαλκιδική τόνισε ότι η αξιοποίηση των κοιτασμάτων έχει ως προϋπόθεση «την 100% διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος».

«Ποινο-κατάλογο» για τις αθλητικές παραβάσεις πρότεινε ο Γ. Ιωαννίδης. Μιλώντας για τη βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της ΝΔ απέναντι στο «όποιο πολιτικό κόστος», προκειμένου να εξυγιανθεί ο αθλητισμός. Η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι άλλοθι για την «απεμπόληση» ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο κ. Γκιουλέκας, με την ιδιότητα και του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, έκανε σκληρή κριτική και στη διοίκηση Μπουτάρη, καταγγέλλοντάς την για «αναποτελεσματικότητα» και «προχειρότητα».

Στη συμβολή των θέσεων της ΝΔ στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις αναφέρθηκε η Έλενα Ράπτη καθώς και στις δραστηριότητες που θα αναληφθούν στο μεταβατικό διάστημα ως την εφαρμογή του το 2013.

Για «έλλειψη σχεδιασμού» στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών έκανε λόγο ο Σ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ προς τα βαλκάνια, που συμπιέζουν την εμπορευματική δραστηριότητα.

Την προσεχή Παρασκευή θα συζητηθεί στη Βουλή, ερώτηση βουλευτών της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ.