Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σημερινή συνέντευξη του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αλλά και στην επίμαχη "φωτογραφική" τροπολογία για πρόστιμα από λαθρεμπόριο που πέρασε πριν μερικές μέρες από την Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος που ρωτήθηκε σχετικά για την συνέντευξη Σαββίδη κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο. Όμως τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποδείχθηκαν το ίδιο φειδωλά. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση στην οποία απαντάει στους ισχυρισμούς του κ. Σαββίδης κάνοντας λόγο για χαριστικές τροπολογίες και διαπλοκή. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής.

ΝΔ: Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες

«Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. 

 Δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή.
 
Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
 
Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες.
 
Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων
».

Δημοκρατική ΣυμπαράταξηΤέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Την σκυτάλη πήρε η Δημοκρατική Συμπαράταξη όπου ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σχετικά με την συνέντευξη του κ. Σαββίδη:

«Η διαπλοκή στην αποθέωσή της! Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμενο!

Ο Α. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστεί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρηματίας τον χειροκροτεί σήμερα δημόσια και με τα δυο τα χέρια.

Η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο “Πρώτο Θέμα” και η απροκάλυπτη υποστήριξή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία: Οι άνθρωποι τα έχουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής. 

Τέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το μόνο που απομένει είναι να έρχονται στη Βουλή με φανέλες "Σαββίδης", να του φτιάξουν και ένα θεωρείο-σουίτα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να κάθεται πλάι του και ο κ. Τσακαλώτος με κασκόλ».

Το Ποτάμι στο ίδιο μήκος κύματος σχολίασε για την επίμαχη συνέντευξη του κ. Σαββίδη:

Ποτάμι: Η παρέμβαση του επιχειρηματία γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο

ο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε αυτόν και τον κ. Τσίπρα παραδέχεται o ολιγάρχης κ. Σαββίδης.Τρεις μόλις μέρες μετά την αποκάλυψή μας ότι οι ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο γίνονται για να τον διευκολύνουν να αγοράσει ΜΜΕ και να τα θέσει στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Σαββίδης σε μια συνέντευξη-ποταμό παραδέχεται:Την απεριόριστη στήριξή του στον κ. Τσίπρα.

Την εμπλοκή του στα μικροπολιτικά παιγνίδια Την πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κανάλι και εφημερίδες.Η παρέμβαση ενός επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στην χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγματα. Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σαββίδης βλέπει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον Έλληνα Πούτιν μαρτυρά τι ονειρεύονται κάποιοι για το μέλλον της Ελλάδας και τι απεργάζονται κάποια επιτελεία". καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.