Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας « Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με το οποίο ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Αντρίκος Παπανδρέου μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στην διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS σε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα διενεργείται από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Εφετών. Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος καλείται να εξακριβώσει την βασιμότητα του δημοσιεύματος και να διαπιστώσει αν τίθεται θέμα διάπραξης αδικημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπανδρέου με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε την συμμετοχή του σε επιτροπή της εταιρείας για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και υποστήριξε οτι δεν έχει καμία σχέση με CDS.

Αναφορικά με τη δικαστική διερεύνηση του δημοσιεύματος της «Ελευθεροτυπίας», ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ικανοποιημένος και τόνισε ότι «θα αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και συκοφαντίες περί δήθεν εμπλοκής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια».
Πηγή: eurotoday.gr - AΠΕ