current views are: 12

3 Μαΐου 2017
Δημοσίευση14:02

Καμμένος για απειλές Τουρκίας σε Κύπρο: «Καμιά φορά δικαιώνεσαι μετά από καιρό»

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις, εμφανίστηκε σε επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας έναντι των ερευνών στη Κυπριακή ΑΟΖ

Δημοσίευση 14:02’

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις, εμφανίστηκε σε επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας έναντι των ερευνών στη Κυπριακή ΑΟΖ

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις, εμφανίστηκε σε επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας έναντι των ερευνών στη Κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα ο υπουργός υπενθύμισε πως πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο στη Κύπρο με αφορμή τις έρευνες στο οικόπεδο 6 από την Total.

 «Είχαμε τα Νόταμ που η Τουρκία είχε εκδώσει και ετοιμάζονταν να δημιουργήσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως διαρροή έγινε με στόχο να υπάρχει μία κοινή στάση από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και διεθνείς φορείς. «Καμιά φορά δικαιώνεσαι μετά από καιρό», είπε αναφερόμενος στην έντονη κριτική που του είχε ασκηθεί, ενώ σημείωσε πως ακόμα και οι Κύπριοι του ζήτησαν συγνώμη.

Επίσης αφού διευκρίνισε πως η ελληνική αντίδραση θα έρθει από το υπουργείο Εξωτερικών, επιτέθηκε στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μάλιστα πως ο Παύλος Χριστίδης τον είχε αποκαλέσει «σφουγγαρίστρα» και ακροδεξιό.

  Επιχειρώντας πάντως να ηρεμήσει τα πνεύματα ο ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε πως η κριτική του εκπροσώπου του κόμματος δεν αφορούσε στις τότε δηλώσεις του υπουργού αλλά στην προσπάθειά του να «ξεπλύνει» όπως είπε, τη διακυβέρνηση Καραμανλή και να «φορτώσει» όλες τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

 Έρχεται επενδυτής στην ΕΛΒΟ

  Παράλληλα ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως η εταιρία Paramount από τη Νότιο Αφρική ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.   «Αν τα πράγματα πάνε καλά η ΕΛΒΟ θα αποτελέσει ένα από τα διαμάντια της ελληνικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως η εταιρία θέλει να ενεργοποιήσει όλα τα παλιά συμβόλαια και να πιστοποιήσει τα προϊόντα της ως χώρας ΝΑΤΟ.


σχετικα αρθρα