ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσταση απόψεων στην ΕΕΤΤ: Μέχρι 6 κανάλια λέει ο Πρόεδρος, 9 με 18 ο αντιπρόεδρος

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 4 Μαΐου 2017, 15:34 / Ανανεώθηκε 4 Μαΐου 2017, 15:34
Διάσταση απόψεων στην ΕΕΤΤ: Μέχρι 6 κανάλια λέει ο Πρόεδρος, 9 με 18 ο αντιπρόεδρος
Facebook Twitter Whatsapp

Με μια ξεκάθαρη διάσταση απόψεων που μοιραία αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις (και για την επικείμενη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού), εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στη Βουλή.

Με μια ξεκάθαρη διάσταση απόψεων που μοιραία αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις (και για την επικείμενη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού), εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στη Βουλή.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα πεπραγμένα της Αρχής, ο πρόεδρος  Δ. Τσαμάκης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Παπαουλάκης, διατύπωσαν διαφορετικές επιστημονικές- όπως οι ίδιοι τις χαρακτήρισαν- εκτιμήσεις για το πόσα  κανάλια μπορεί να «σηκώσει» το τηλεοπτικό φάσμα της χώρας. Ο  πρόεδρος δήλωσε πως με ασφάλεια μπορούν να εκπέμψουν 5 και υπό προϋποθέσεις 6 κανάλια, σημειώνοντας ότι η εκτίμησή του προκύπτει από  γραπτή έκθεση του καθηγητή το Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Χρ.Καψάλη που βρίσκεται στην διάθεση της επιτροπής. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ να χαράξει πολιτική για τον αριθμό των καναλιών, υπογραμμίζοντας ότι έχει παραδώσει όλα τα στοιχεία στο ΕΣΡ για να λάβει τις αποφάσεις περί του διαγωνισμού.

Ο αντιπρόεδρος στον αντίποδα διευκρίνισε πως στα τέλη του 2017 μπορεί να υιοθετηθεί νέα τεχνολογία ονόματι «T2» η οποία θα επιτρέψει την εκπομπή ακόμα και 18 καναλιών. Μάλιστα μιλώντας λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους δεν έκρυψε την διαφορετική αντίληψη που έχει από τον πρόεδρο της Αρχής λέγοντας ότι δεν γνωρίζει πως προκύπτει ο αριθμός που ο τελευταίος επικαλείται.