current views are: 9

5 Μαΐου 2017
Δημοσίευση12:53

Συντονισμένα πυρά αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα: «Δεν τον πιστεύει πια κανείς»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα όσα ισχυρίστηκε  σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με 

Δημοσίευση 12:53’

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα όσα ισχυρίστηκε  σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα όσα ισχυρίστηκε  σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους μιλάνε για πλεόνασμα θράσους από τον πρωθυπουργό και κάνουν λόγο για ψέματα που κανείς πλέον δεν πιστεύει. 

ΝΔ:  Πλεόνασμα θράσους και ψέματος από τον κ. Τσίπρα

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως διαθέτει πλεόνασμα θράσους για να κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει. 
 Και τώρα που λέει ότι “έκλεισε ένας κύκλος” του θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγε και πέρυσι στις 22 Μαΐου 2016:
 
“Σήμερα, παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα διαφορετικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”.
 
Σήμερα, επανέλαβε το ίδιο ψέμα. 
 
Κανείς, όμως, πλέον δεν τον πιστεύει. Φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσο όρο δυο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν την χρηματοδότησή της. 
 
Ο κ. Τσίπρας ”αγαπάει” τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες. 
 
Αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
 
Μια πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες. Αλλά είπαμε ”Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”
». καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν τον πιστεύει πια κανείς

Με ολιγόλογο σχόλιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για όσα ανέφερε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός αλυσοδένει τη χώρα με το 4ο μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλλημα “Grexit ή διαρκής λιτότητα” και έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια. Ο “Πινόκιο” στην … χώρα των θαυμάτων … Δεν τον πιστεύει πια κανείς».

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου

«Ούτε τα “αντίμετρα” της εξαθλίωσης και της στήριξης του κεφαλαίου, ούτε οι κορώνες περί “εξόδου απ’ τα μνημόνια” μπορούν να συγκαλύψουν αυτό που ζει ο ελληνικός λαός, τη νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, καθώς και την εργασιακή ζούγκλα, που φτάνει μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε ευκαιρία να εμφανίζεται ως πολιτικός αντίπαλος των “δανειστών” και του παλιού δικομματισμού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κρύψει ότι συνεχίζει επάξια και υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

 Ποτάμι: Αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός

Με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: “Πώς το 1 δισ έσοδα από την φοροδιαφυγή που μου είπε ο κ. Τσίπρας έγιναν 80 εκ όπως λέει το ΥΠΟΙΚ; Εύκολα! Αρκεί να μην σε νοιάζει η αλήθεια


σχετικα αρθρα