current views are: 9

5 Μαΐου 2017
Δημοσίευση14:40

Την Χίο επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρέσβης

Με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Χίου ο δήμαρχος Μανώλης 

Δημοσίευση 14:40’

Με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Χίου ο δήμαρχος Μανώλης 

Με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Χίου ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και οι επιπτώσεις που αυτό έχει στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μακρόχρονες σχέσεις της Χίου με τις ΗΠΑ μέσω της παρουσίας δραστήριας χιακής ομογένειας στα μεγάλα αμερικάνικα αστικά κέντρα.

Επισκέφτηκε μάλιστα , το Παιδικό Χωριό της Κιβωτού του Κόσμου και επαίνεσε τη γενναιοδωρία εθελοντών και δωρητών που υποστηρίζουν την οργάνωση. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οργάνωση για τον ρόλο της στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδιών από την Ουκρανία, από την εμπόλεμη Μαριούπολη. Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει συνεργαστεί με την Κιβωτό του Κόσμου σε διάφορα προγράμματα τα τελευταία χρόνια.

Ο πρέσβης Πάιατ περιηγήθηκε επίσης στο Μουσείο Μαστίχας της Χίου και συναντήθηκε με παραγωγούς μαστίχας, για να πληροφορηθεί για τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις στην παραγωγή της εν λόγω καλλιέργειας.


σχετικα αρθρα