Τα μολύβια έχουν κατεβάσει οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης που ενόψει των εκλογών, τοπικών και εθνικών, έχουν σταματήσει κάθε κυβερνητική δραστηριότητα.

Ιδίως στον τομέα των ΔΕΚΟ οι επικείμενες αλλαγές που προωθεί ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης  Ρέππας φαίνεται ότι σταματούν καθώς όπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, “ οι συνδικαλιστές που είναι μέρος  όλου του πολιτικού συστήματος και οι πιο ακριβοπληρωμένοι, εργαζόμενοι, αν δεν πάμε σε εκλογές,  τότε η αντίδρασή τους θα είναι πολύ έντονη. Επομένως τώρα σταματά κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ ενόψει των εκλογών”.

Η προσπάθεια που γίνεται από τον κ. Ρέππα, είναι να μην δοθεί η εντύπωση ότι ενόψει αυτής της κατάστασης παγώνουν τα πάντα. Η απόφαση όμως μάλλον θεωρείται οριστική.
Στο ίδιο κλίμα είναι και άλλοι υπουργοί μεταξύ των οποίων η Άννα  Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχουν σταματήσει κάθε κυβερνητική δραστηριότητα και ασχολούνται με τις εκλογές, τοπικές και εθνικές όταν προκύψουν.