current views are: 7

8 Μαΐου 2017
Δημοσίευση15:35

Δραγασάκης: Το τέλος των μνημονίων δεν θα έρθει αυτόματα το καλοκαίρι του 2018

Απάντηση με πολλούς αποδέκτες έδωσε ο, Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στα «πυρά» που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση για τα αντίμετρα

Δημοσίευση 15:35’

Απάντηση με πολλούς αποδέκτες έδωσε ο, Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στα «πυρά» που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση για τα αντίμετρα

Απάντηση με πολλούς αποδέκτες έδωσε ο, Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στα «πυρά» που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση για τα αντίμετρα, εκτιμώντας μάλιστα ότι αν η εφαρμογή τους είχε αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, το κοινωνικό κόστος θα ήταν σαφώς ηπιότερο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, τόνισε ότι κάνουν λάθος όσοι από άγνοια ή ως αντιπολιτευτική τακτική υποτιμούν τα αντίμετρα που πέτυχε η κυβέρνηση και την αρχή της δημοσιονομικής ουδετερότητας που τα διέπει. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «η υποτίμηση των αντίμετρων από άγνοια ή αντιπολιτευτική τακτική, παραγνωρίζει ότι αυτά απαντούν σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα». «Εάν όλα αυτά τα χρόνια είχε διεκδικηθεί και επιτευχθεί η αρχή “δημοσιονομικής ουδετερότητας”, το κοινωνικό κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο» σημείωσε.

 Αναφερόμενος δε στο τέλος των μνημονίων επισήμανε ότι  δεν θα έρθει αυτόματα ως τυπική διαδικασία το καλοκαίρι 2018, αλλά θα κριθεί από το τι θα κάνουμε από τώρα ως τότε. «Χρειάζονται ιεραρχήσεις, συντονισμός και σκληρή δουλειά για να οργανώσουμε από τώρα σε νέες βάσεις την πολιτική μας ζωή μετά το 2018», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα