Οι πολιτικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε τις ημέρες "εξαιρετικά κρίσιμες" και πρόσθεσε ότι είναι θεσμικό δικαίωμα και υποχρέωση να έχει πλήρη και απόλυτη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό για τις ραγδαίες εξελίξεις και διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετό καιρό τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά είναι ευρωπαϊκό και απαιτείται λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή την ώρα, επισήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η πλήρης και απόλυτη ενημέρωση αποτελεί προϋπόθεση για να βρεθεί η κατάλληλη λύση και σε αυτό μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς, ακόμη και μέσα από την σκληρή κριτική και τις προτάσεις μας, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον ελληνικό λαό.

Από τη πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την συζήτηση που είχαν, τόνισε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία, πειθαρχία και εμπιστοσύνη για την έξοδο από την κρίση».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την ανάγκη για πολιτική συναίνεση και κοινωνική συνοχή.

«Δυστυχώς ή ευτυχώς η κρίση που πλήττει την Ευρώπη επηρεάζει ο εισόδημα και το μέλλον όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση γνωρίζει τους κινδύνους και έχει εθνικό σχέδιο».


«Ελπίζουμε η κρίση να λειτουργήσει ως προοίμιο της ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.