current views are: 8

11 Μαΐου 2017
Δημοσίευση14:16

ΕΣΡ: Εννέα οι τηλεοπτικές άδειες – Αδιευκρίνιστος ο χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού

Εμπόδιο τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα

Δημοσίευση 14:16’

Εμπόδιο τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα

Στη ρητή αναφορά πως η τεχνική δυνατότητα της χώρας είναι να διαμορφώσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο με 9 συνολικά κανάλια (πανελλαδικής εμβέλειας και θεματικά), χωρίς μάλιστα συνυπολογίζονται αυτά της ΕΡΤ, προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.

Ακόμα, κατά την ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ξεκαθαρίστηκε πως δεν μπορεί να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των διαδικασιών της διαγωνιστικής διαδικασίας λόγω εκκρεμοτήτων αλλά και προβληματικών υλικοτεχνικών υποδομών. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για την διεξαγωγή του διαγωνισμού απαιτείται η συμμετοχή και άλλων φορέων και Ανεξάρτητων Αρχών, όπως η ΕΕΤΤ (Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Επίσημα, τα μέλη της διάσκεψης και οι επικεφαλής του ΕΣΡ συμφώνησαν πως η όλη διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν. Ανεπίσημα πάντως μέλη της Διάσκεψη εκτίμησαν πως «μέχρι και την προκήρυξη εκλογών δεν πρόκειται να εκκινήσει καμία σχετική διεργασία».

Πυρά της αντιπολίτευσης

Από κει και πέρα η αντιπολίτευση φέρεται να άνοιξε ζήτημα αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά περί «αστικών και ποινικών ευθυνών» των μελών του ΕΣΡ για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στο διαγωνισμό. Ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, χαρακτήρισε «απειλητική» τη δήλωση, τονίζοντας πως «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Από τη πλευρά του ο Ανδ. Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγόρησε τον υπουργό πως «οδήγησε τη χώρα στη διεθνή διαφήμιση με την απόπειρα του να τη μετατρέψει σε Βόρειο Κορέα».

Αξίζει να επισημανθεί πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, δήλωσαν ότι « η Ανεξάρτητη Αρχή δεν νιώθει πως απειλείται».


σχετικα αρθρα