Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το τι μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει μια ευρωπαϊκή λύση για το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας και της ευρωζώνης, διατυπώνει με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Ο Ηλ. Μόσιαλος αναφέρεται σε ένα "πρώτο στάδιο λύσεων" και τονίζει ότι οι λύσεις αυτές πρέπει να οδηγούν, με ασφάλεια και σταθερότητα:

    -στην ομαλή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της ευρωζώνης,

    -στη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης αυτού του χρέους.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η λύση που θα δοθεί "θα πρέπει να προστατεύει την ελληνική οικονομία και την κάθε ελληνική οικογένεια και να μειώσει το βάρος του χρέους".

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τονίζει, κινήθηκε και θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, "με γνώμονα την εξασφάλιση της σταθερότητας και το συμφέρον του ελληνικού λαού και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας".

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρεται και στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα και τονίζει ότι η Ελλάδα "είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί με συστηματικό και συστηματικό τρόπο στις υποχρεώσεις αυτές".

Στη δήλωσή του ο κ. Μόσιαλος αναφέρεται και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει τους προηγούμενους 18 μήνες ο πρωθυπουργός, διατυπώνοντας σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τονίζει ότι "δυστυχώς η Ευρώπη καθυστέρησε να ανταποκριθεί" και επέλεξε να ακολουθεί τα γεγονότα, αντί να προλαβαίνει τις εξελίξεις.

Τώρα, προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήρθε η ώρα της Ευρώπης και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ασκεί μόνο νομισματική πολιτική και οφείλει να πάρει αποφάσεις, αλλά να δημιουργούν ένα οικονομικό πλαίσιο, σε βάθος χρόνου, για την οικοδόμηση μια ανταγωνιστικής Ευρώπης, που ταυτόχρονα θα είναι αλληλέγγυα προς όλα τα μέλη της.