Τις επιπτώσεις των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή, προσπαθεί να «φωτίσει» η Νέα Δημοκρατία με μια σειρά από βίντεο.

Τα βίντεο, που δημοσίευσε η ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, συνταξιούχος με 35 χρόνια προϋπηρεσία και 1.182 ευρώ σύνταξη το μήνα με τα νέα μέτρα θα χάσει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο. Συνυπολογίζοντας μάλιστα και τη μείωση του αφορολόγητου θα χάσει 3.206 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 3 συντάξεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τη ΝΔ, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ τώρα πληρώνει 2.365 ευρώ, ενώ με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, θα πληρώσει 3.240 ευρώ. Τέλος ένας μισθωτός με εισόδημα 750 ευρώ το μήνα, δηλαδή 8.636 ευρώ το χρόνο, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος με τα νέα μέτρα θα πληρώσει 650 ευρώ, δηλαδή σχεδόν ένα μισθό.

Και τα τρία βίντεο αρχίζουν με τη ΝΔ να τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί πως δεν θα πάρει κανένα μέτρο και καταλήγουν με την υπενθύμιση πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, κάνοντας λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης την οποία και κατηγορούν για θρασύτητα.

Δείτε τα βίντεο: