Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη χρηματοδότηση τεσσάρων δράσεων από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στην τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ προτείνει:

1. αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικία να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών
2. κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί
3. επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και στις ζωοτροφές στο 13% από 24%
4. μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος κατά 20%.

Ολόκληρη η τροπολογία

«Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη «τόσα και άλλα τόσα μέτρα», δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς – όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων –, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα. Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;»

ΝΔ: «Ας απαντήσουν…»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η ανακοίνωση – απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία τονίζει πως «τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην Κυβέρνηση. Σήμερα ας απαντήσουν: Θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες; Ναι ή όχι;».