current views are: 4

18 Μαΐου 2017
Δημοσίευση08:44

Παππάς: Τα αντίμετρα είναι προνοιακού χαρακτήρα και σταματούν την καταστροφή

«Μέτρα-αντίμετρα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν μαζί. Αυτό δεν αντέχει η ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως «αν δεν υπήρχαν τα πρόσθετα μέτρα του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα έπιανε τους στόχους».
 

Δημοσίευση 08:44’

«Μέτρα-αντίμετρα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν μαζί. Αυτό δεν αντέχει η ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως «αν δεν υπήρχαν τα πρόσθετα μέτρα του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα έπιανε τους στόχους».
 

«Μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν μαζί. Αυτό δεν αντέχει η ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως «αν δεν υπήρχαν τα πρόσθετα μέτρα του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα έπιανε τους στόχους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε πως «η ύπαρξη των αντιμέτρων υπονομεύει στρατηγικά τη θεώρηση της ΝΔ ότι θα φέρναμε νέα καταστροφική συμφωνία. Τα αντίμετρα δεν είναι προνοιακού χαρακτήρα και σταματούν την καταστροφή».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως «υπάρχει ισχυρή τάση για αναστροφή των καταστροφικών υφεσιακών επιπτώσεων που είχαμε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και πρόσθεσε:

«Είμαστε στη φάση της σταθεροποίησης, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι μπαίνουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας απορρόφησης κονδυλίων», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ όσον αφορά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα «αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα γιατί θα υπάρξει ρύθμιση του χρέους», ανέφερε:

«Δεν ξέρω αν θα φορέσει γραβάτα ο Τσίπρας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί λύση για το χρέος. Θα κοιτάξουμε να του πάρουμε την καλύτερη (γραβάτα)». 

Επιπλέον, ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επενδύσει σε μια στρατηγική είτε ότι δεν θα κλείναμε τη συμφωνία και θα πηγαίναμε τη χώρα σε μεγάλα προβλήματα, είτε ήλπιζε να την κλείσουμε με ένα καινούριο μνημονιακό πακέτο, ώστε να μπορεί να πει ότι φέραμε μια καταστροφική συμφωνία».

«Η κυβέρνηση κέρδισε 2% του ΑΕΠ και πήγε στο ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα», ανέφερε και συμπλήρωσε:

Σύμφωνα με τον κ. Παππά ο κ. Τσίπρας «έφερε 200.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ επί των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων χαθήκαν 800.000».

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί έναν πολύ κρίσιμο ρόλο που μπορεί να παίξει διεθνώς η χώρα, σε σχέση με το εμπόριο. 

 


σχετικα αρθρα