Ο επικεφαλής του DiEM25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με σημερινές του δηλώσεις εξέφρασε την πεποίθηση πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από μία γενικευμένη πτώχευση είναι η αναδιάρθρωση όλων των χρεών.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:  "Η άποψη μου είναι πάρα πολύ απλή, η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι τόσο απαραίτητη για την ανάκαμψη της ελληνικής αλλά και γενικότερα της ευρωζωνικής οικονομίας όσο και δηλητήριο πολιτικά για την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος εμείς να μην απαιτήσουμε αυτήν την αναδιάρθρωση όταν είναι προαπαιτούμενο για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας".

Στο ερώτημα εάν η πρόταση του μπορεί να έχει εφαρμογή ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση που υπάρχει... Νομίζω ότι υπάρχει μία πλατιά συναίνεση στο μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου ότι αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνική οικονομία αντιμετωπίζει μία τετραπλή πτώχευση.

Έχεις ένα πτωχευμένο Δημόσιο, πτωχευμένες τράπεζες, πτωχευμένες επιχειρήσεις και πτωχευμένα νοικοκυριά. Όλοι χρωστάνε σε όλους και κανένας δεν μπορεί να πληρώσει. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από μία συνολική γενικευμένη πτώχευση, δεν είναι να δανείζεσαι και άλλα, είναι η αναδιάρθρωση όλων των χρεών, τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων". κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.