Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Υποστήριξε πως «η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία ως η αποτυχία 7 ετών άκαρπης λιτότητας» και τόνισε ότι «η λήψη μέτρων εκ του προοιμίου δείχνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε». «Θα παραιτούμουν εάν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκαταβολικά» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι «οι βουλευτές της συμπολίτευσης επιχειρούν στη Βουλή να προβάλλουν εικονική πραγματικότητα εστιάζοντας στις ομιλίες τους κυρίως στα αντίμετρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει το βάρος των μέτρων και κρύβεται πίσω από τα αντίμετρα, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης επιχειρούν στη Βουλή να προβάλλουν εικονική πραγματικότητα εστιάζοντας στις ομιλίες τους κυρίως στα αντίμετρα. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση «μεγάλωσε» το θέμα του χρέους για να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν σκληρά μέτρα. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα χρέους, αλλά κυρίως μη επιτέλεσης των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σχολιάζοντας τη διάταξη για το σύστημα φορολόγησης των βουλευτών, επισήμανε πως πολύ πιο σοβαρό ζήτημα είναι να γίνουν οι βουλευτές 200 από 300.