«Παρών» ψήφισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 56 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο ρυθμίζει θέματα της απόλυσης εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε η κ. Χριστοδουλοπούλου, η θέση της ήταν προσωπική και όχι πολιτική και για την απόφασή της ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. «Η θέση μου είναι καθαρή, δεν θα πλήξω την κυβέρνηση, ούτε προτίθεμαι να δώσω όπλα σε κάνενα και για τίποτα. Η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίηση αποτελεί δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι τον θάνατό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση και όπως προκύπτει από ενημέρωση που έκαναν η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο διευθυντής Κώστας Ζαχαριάδης, δεν υπάρχει θέμα διαγραφής της κ. Χριστοδουλοπούλου. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησαν οι λόγοι της ήταν συναισθηματικοί και όχι πολιτικοί. Ταυτόχρονα τόνισαν πως η ίδια είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την απόφασή της. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με την ίδια. Όλοι δείχνουμε την κατανόησή μας», ανέφεραν. 

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαίωσε πως πράγματι ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε και έδειξε την κατανόησή του. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.