«Προχωράμε κανονικά. Οργανωνόμαστε σε πανελλαδικό επίπεδο με πυρήνες. Στόχος μας είναι τον Σεπτέμβριο, η συνολική πρόσκληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ένα κόμμα, που θα είναι καινούριο και θα εκλέξει αρχηγό από τη βάση», επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Φώφη Γεννηματά και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε: «καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με όλο τον κόσμο, γιατί να μην κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την κ. Γεννηματά; Αλλοίμονο». «Ένα τέτοιο ενιαίο κόμμα, θα μπορούσε να πάρει το 20%», υπογράμμισε.  

Ενώ τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ θα το κρίνει η ιστορία σε μια 20ετία. Η συγκεκριμένη κομματική δομή έκλεισε τον κύκλο της».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή» αυτό που συνέβη με την Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε μετά τον πρωθυπουργό, εξηγώντας πως: ««η χθεσινή ενέργεια του πρωθυπουργού να μην απαντήσει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς υποβαθμίζει θεσμικά το Κοινοβούλιο».

Ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Παππά στο «Ακραίως» σχετικά με «200.000 θέσεις εργασίας που κέρδισε η κυβέρνηση», η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι:  «Αυτό είναι το πρόβλημα όταν κάποιος πετάει νούμερα και δεν εξηγεί πως προκύπτουν . Το να παρουσιάζει ο Παππάς τα νούμερα αυτά ως νίκη της κυβέρνησης πρόκειται για την επιτομή της προπαγάνδας. Το 79% δεν είναι με πλήρη απασχόληση, ένα ποσοστό είναι ευέλικτες μορφές και προγράμματα του ΕΣΠΑ»

«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανατράπηκε η πορεία μείωσης των απασχολούμενων στο Δημόσιο, με αύξηση σχεδόν 30.000 από το 2015 και μετά» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη, ότι το 80% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για απόλυτα άδικο και αντιπαραγωγικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει.