ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ με σχέδιο για το συμφέρον του τόπου

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2017, 12:46 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2017, 12:46
Γεννηματά: Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ με σχέδιο για το συμφέρον του τόπου
Facebook Twitter Whatsapp

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά με σημερινές της 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά με σημερινές της δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" και ερωτώμενη για τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση η κ. Γεννηματά δήλωσε:" Είναι μια  συμφωνία ντροπής. Είναι η σοβαρότερη στην ιστορία μας παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαχείριση των οικονομικών του Κράτους. Συνθηκολόγησαν με όρους  ηττημένου, με μέτρα καταστροφής της μεσαίας τάξης και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Συμφωνία υφεσιακή που δεν βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια αλλά μας καταδικάζει σε διαρκή λιτότητα. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ με σχέδιο για το συμφέρον του τόπου. Η καθυστέρηση αλλά και η ανικανότητα τους να υλοποιήσουν στόχους, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της πάταξης της φοροδιαφυγής, μεγάλωσαν το λογαριασμό. Ο πραγματικός τους στόχος ήταν και είναι η παραμονή τους στην εξουσία και αυτό πέρα από τα άλλα είναι πολιτικός αμοραλισμός".

Αναφερόμενη στο θέμα της ρύθμισης τους ελληνικού χρέους και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης πως αυτό θα γίνει η κ. Γεννηματά επεσήμανε: "Όχι, καμία «διαβεβαίωση», καμία εξαγγελία από αυτή την Κυβέρνηση της πολιτικής απάτης, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας δεν έχει πια καμιά αξία για την Κοινωνία. Αν σε κάτι είναι συνεπής αυτή η Κυβέρνηση είναι πως ό,τι λέει ποτέ δεν το υλοποιεί. Σε αυτό, ο λόγος τους είναι συμβόλαιο!
Το θέμα του χρέους είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, παρά τους διθυραμβικούς πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα πέρυσι το Μάιο. Θυμίζω ότι έκλεισε τη 2η αξιολόγηση με επώδυνα και τότε μέτρα λιτότητας με δήθεν αντάλλαγμα τη ρύθμιση του χρέους. ‘Ένα χρόνο μετά και ενώ συμφώνησε και ψήφισε άλλα 5 δις μέτρα ακόμα το συζητάνε και φαίνεται να παραπέμπεται στις καλένδες για μετά το 2018. Η μοναδική δέσμευση για απομείωση του χρέους, είναι αυτή του 2012 που η  κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου δυστυχώς δεν αξιοποίησε . Οτιδήποτε λιγότερο από αυτές τις ρυθμίσεις  θα αποτελεί μεγάλη αποτυχία και υποχώρηση!

Τέλος όσον αφορά τα περίφημα αντίμετρα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: "Τα λεγόμενα αντίμετρα είναι το νέο παραμύθι της κυβέρνησης. Ενώ τα μέτρα μια αδιαμφισβήτητη οδυνηρή πραγματικότητα για τους πολίτες. Για να εφαρμοστούν τα δήθεν αντίμετρα πρέπει τα πρωτογενή πλεονάσματα να υπερβαίνουν κατά πολύ τους στόχους και να υπάρχει ταυτόχρονα έγκριση του ΔΝΤ. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών , ως γραμματέας του Τόμσεν θα δημοσιεύσει την απόφαση. Ζήσε Μάη μου… Ακόμη και αν κάποια δοθούν θα είναι ασπιρίνες στη βαριά πληγωμένη κοινωνία".

Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά και μιλώντας για το συνέδριο τους ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το συνέδριο μας θα είναι πολιτικό και προγραμματικό. Θα συζητήσουμε και θα προτείνουμε το πρόγραμμα «Ελλάδα» που ήδη επεξεργαζόμαστε. Θα απαντάει στα σημερινά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το Συνέδριό μας θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Θα εισηγηθεί  προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Έχω προτείνει τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗ.ΣΥ  μέσα σε εύλογο χρόνο να πάρουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα, αν θα είναι δηλαδή πολυκομματικός ή όχι. Να πάμε για εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Είναι μια δική μου πρόταση που έχω καταθέσει από τις αρχές του 2016. Όποιος θέλει, δεν έχει παρά να έρθει στο Συνέδριο για να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον οδικό χάρτη. Απευθύνομαι σε όλους και όλες που θεωρούν ότι ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και επιθυμούν να συμβάλουν στην κοινή υπόθεση. Δεν αποκλείεται κανένας. Τώρα είναι η ώρα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες και για τη στάση μας αυτή".