Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αγοράς του 20% του MEGA, από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ήδη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους σχετικά με τη νέα συμφωνία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την οδό Πειραιώς χθες το βράδυ, όταν γνωστοποιήθηκε το deal.

Από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη στρέφουν τα βέλη τους, όχι μόνο προς την κυβέρνηση την οποία κατηγορούν ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «κανόνισε» την εξαγορά, αλλά και τους δύο επιχειρηματίες, Σαββίδη και Μπόμπολα, όπως και τις διοικήσεις των τραπεζών που έκαναν αποδεκτή τη συμφωνία. Μάλιστα απευθυνόμενοι προς τα τραπεζικά στελέχη, υπενθυμίζουν την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή τους από το ελληνικό δημόσιο και το δανεισμό 150 εκ. ευρώ που βαραίνει το MEGA.

«Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;» ρωτούν από τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως θα «σταθεί απέναντι σε κάθε διαπλοκή» ενώ παράλληλα έχει απευθυνθεί και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.
 
«Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η διαπλοκή» τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, που δήλωσε ότι τιμά την ιστορία του δικέφαλου του Βορρά, ενώ διευκρίνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι «αρωγός στην υγιή επιχειρηματικότητα», αναφερόμενος στην υπόθεση με τα χρέη της ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα αύριο έχει προγραμματίσει να μιλήσει και στην ετήσια Σύνοδο των Βιομηχάνων της Β. Ελλάδας.
 
Στη ΝΔ, είναι αποφασισμένοι πάντως να μη «χαρίσουν» πολιτικά τη Μακεδονία στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του κ. Σαββίδη, όταν μάλιστα τα ποσοστά της κεντροδεξιάς ήταν και είναι πάντα υψηλά στην περιοχή. Όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς, οι πολίτες καταλαβαίνουν το τι επιχειρεί να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με όχημα τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.
 
Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και την Αμφίπολη στις Σέρρες, στο νομό όπου χθες προκάλεσε αίσθηση η ηχηρή παραίτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κοτρώνη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Κοτρώνης που πριν λίγο καιρό είχε παραιτηθεί και από τη θέση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στη χθεσινή επιστολή του μίλησε για ανέντιμο συμβιβασμό της κυβέρνησης, τονίζοντας πως αντί της υποχώρησης, θα έπρεπε να είχε επιλέξει τον δρόμο της έντιμης παραίτησης.