ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει στη μάχη κατά της «νέας διαπλοκής»

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 24 Μαΐου 2017, 06:00 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2017, 06:15
Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει στη μάχη κατά της «νέας διαπλοκής»
Facebook Twitter Whatsapp

Η μάχη ενάντια στη νέα διαπλοκή βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της γαλάζιας στρατηγικής, έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις με την εξαγορά του 20% του MEGA από τον Ιβάν Σαββίδη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μάχη ενάντια στη νέα διαπλοκή βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της γαλάζιας στρατηγικής, έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις με την εξαγορά του 20% του MEGA από τον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω για δύο βασικούς λόγους: πρώτον γιατί δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προχωρήσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για την άλωση των ΜΜΕ.

Δεύτερον γιατί προετοιμάζει τη ρητορική και τη στρατηγική της επόμενης μέρας των εκλογών κατά την οποία ο σημερινός πρωθυπουργός και όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις θα κληθούν να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το deal Σαββίδη-Μπόμπολα, η οδός Πειραιώς έστειλε και δημόσια τα κατάλληλα μηνύματα προς τις διοικήσεις των τραπεζών για την ευθύνη που έχουν.

Τη θέση του κ. Μητσοτάκη, ότι «άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική» επανέλαβαν χθες το βράδυ οι Λευτέρης Αυγενάκης, Θοδωρής Ζαγοράκης και Σταύρος Καλαφάτης στη συνάντηση που είχαν με πέντε εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που είχαν φθάσει έξω από το ξενοδοχείο που θα μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε εκδήλωση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Εκπροσωπώντας το σύνολο των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ, οι κύριοι  Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης εκτός από την παραπάνω φράση του κ. Μητσοτάκη υπογράμμισαν και την υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Χαρακτήρισαν τον ΠΑΟΚ μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της. Υπογράμμισαν ότι η ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου αφού προχώρησε στην εισαγωγή «άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια».  Διεμήνυσαν ότι είναι εμφανής η απόπειρα της Κυβέρνησης να υφάνει διαπλοκή στα Μ.Μ.Ε. κάτι που άρχισε με τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά».

Λίγο αργότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωνε στα νέα στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα που έκαναν αίτηση στο γαλάζιο Πολιτικό Μητρώο πως η ΝΔ, σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία τους. Και την έχασαν, δυστυχώς. Το μόνο το οποίο μπόρεσαν να κάνουν είναι να φορτώσουν στη χώρα δύο Μνημόνια και μια διαρκή λιτότητα, η οποία δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία» τόνισε. 

Ο ίδιος γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει πηγαίνοντας προς τις κάλπες είναι να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος διαφορετικός δρόμος. Όπως είπε «ένας δρόμος, ο οποίος θα έχει τις δυσκολίες του αλλά και ένας δρόμος, ο οποίος θα στηριχθεί στη βασική αξία και αρχή ότι θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες κουράστηκαν από τον ψεύτικο λαϊκισμό. Και εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες ως ώριμους και έτοιμους να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θα τους τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε».