ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Επικίνδυνη η πολιτική του Σόιμπλε

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2017, 12:07 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2017, 12:23
Θεοχαρόπουλος: Επικίνδυνη η πολιτική του Σόιμπλε
Facebook Twitter Whatsapp

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους δανειστές εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξή του στο Πρακτρορείο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους δανειστές εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξή του στο Πρακτρορείο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αφού έψεξε την κυβέρνηση για «απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς στην πλάτη μιας ολόκληρης χώρας» και για «εντελώς λαθεμένη τακτική» στη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα «μέσα σε αυταπάτες να οδηγείται σε λάθη», ο κ. Θεοχαρόπουλος επέκρινε τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι «επικίνδυνη», μακριά από τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρόκειται για μια συμπεριφορά σε ορισμένα θέματα τού Σόιμπλε, κοινού εκβιαστή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αντιμετωπίζεται η Ελλάδα από ορισμένους, όπως ο Σόιμπλε, ως ισότιμο μέλος της ΕΕ. Τα κράτη - μέλη δεν είναι επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και σημείωσε πως «αυτό το οποίο συζητείται είναι ένα διαρκές μνημόνιο με απαράδεκτα πρωτογενή πλεονάσματα».

Για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ανέφερε πως «έπρεπε να κλείσει τη διαπραγμάτευση του χρέους συνολικά» και «όχι να ψηφίσει κάποια πράγματα και στη συνέχεια να διαπραγματεύεται».

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως «πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ευρύτερη κεντροαριστερά να απαντήσουν στα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η κοινωνία, στα προβλήματά της» και πρόσθεσε πως θα πρέπει «στο προγραμματικό συνέδριο να δοθεί ένα σύγχρονο προγραμματικό πλαίσιο για τη χώρα» και «εντός του 2017 να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, να υπάρχει ένα ιδρυτικό συνέδριο ενός ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς για να μην κατευθυνθούν πολίτες, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι αυτή τη στιγμή, σε εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις».

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος προσωπικά θα ήταν διατεθειμένος για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις για το «κοινό καλό» σε ό,τι αφορά την προσπάθεια δημιουργίας ενός μεγάλου πόλου της κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Όταν συγκροτήσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αυτό κάναμε. Αφήσαμε στην άκρη προσωπικές ατζέντες κι αν θέλετε και διαφωνίες του παρελθόντος και αυτό που έχουμε πει είναι πως κάνουμε μια συμφωνία για το παρόν και το μέλλον με στόχο να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά για το κοινό καλό της χώρας».