ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν -ΕΕΣ

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2017, 13:54 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2017, 14:00
Νικολόπουλος: Να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν -ΕΕΣ
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την συμμετοχή του, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την διευρεύνη των σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο Πρόεδρος του 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αφορμή την συμμετοχή του, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την διευρεύνη των σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην κάτωθι δήλωση -τοποθέτηση:

«Πιστεύω, ότι τα πράγματα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είναι περισσότερο ώριμα από ότι στην προηγούμενη εξεταστική, όταν εργασθήκαμε για την διερεύνηση της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά προσερχόμαστε στη νέα Εξεταστική Επιτροπή, κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, υπό το άπλετο φως της ακροαματικής διαδικασίας, την ευρύτητα των οριζόντων της νομιμότητας και την άτεγκτη βάσανο του αποδεικτικού υλικού από όλους τους παράγοντες της υγείας, με στόχο να σπάσει ο “κάλυκας” των κεκρυμμένων.

Το ζητούμενο που τίθεται είναι να αποκαλυφθεί το πλιάτσικο στην Υγεία και να υπάρξει ο αναγκαίος κολασμός των πρωταίτιων της κατάρρευσής της Δημόσιας Υγείας, η επιστροφή των κλεμμένων, η παραδειγματική τιμωρία τους και η μη επανάληψη των τραγικών “εγκλημάτων” του παρελθόντος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τα θέματα της Υγείας, έχει να αντιμετωπίσει ως κορυφαίο θέμα το σκάνδαλο "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" και καλώς με αυτό ξεκινάμε τη διερεύνηση, γιατί έπονται η “NOVARTIS” και το “ΚΕΕΛΠΝΟ”
Το εν λόγω πρώτο σκάνδαλο, αφορά στη λεηλασία τεραστίων, ακόμα απροσδιόριστων από την δικαστική έρευνα, ποσών δημοσίου χρήματος, προερχομένων από τις επιχορηγήσεις, τους εράνους, την διαχείριση κληροδοτημάτων και τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής. 

Κεντρικός “πρωταγωνιστής” του σκανδάλου ήταν ο επί σχεδόν 35 χρόνια πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του “Ερρίκος Ντυνάν” κ. Αν. Μαρτίνης, ο οποίος μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές, φέρεται να έχει αντιληφθεί το βάρος των πράξεων του και δηλώνει διατεθειμένος να μιλήσει για τους συνενόχους και κυρίως για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα δράσης 2-3 ατόμων, αλλά μιας πλειάδας που έδρασαν και ως “εγκληματική” ομάδα.

Αυτό καταφαίνεται χωρίς καμία αμφιβολία:

Από τις καταθέσεις που έδωσε, ήδη, ο κ. Αν. Μαρτίνης ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 7 Νοεμβρίου 2016 και στις 8 Μαρτίου 2017, όπου ξεκάθαρα εκεί κατονομάζει πρώην Υπουργούς και ενόρκως δηλώνει, ότι εκβιάστηκε από πρώην υπουργούς Υγείας, και προσδιορίζει το ρόλο κάποιων εκ των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών ονομαστικά.

Πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Αν. Μαρτίνης μίλησε στον δημοσιογράφο κ. Γ. Ντάσκα, αλλά και στην δική μου τηλεοπτική εκπομπή, όπου και επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει με ονόματα και γεγονότα για τους δράστες του διαχρονικού αυτού εγκλήματος. Δήλωσε δε, απερίφραστα και κατηγορηματικά, ότι “εκβιάστηκε” από πολιτικούς και τους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών, εξαιρουμένων των κ.κ. Κ. Καραμανλή και Αλ. Τσίπρα.

Μάλιστα αναφέρθηκε εξειδικευμένα στο ρόλο που είχαν στα τεκταινόμενα οι κ.κ. Σαμαράς, Σημίτης και Μητσοτάκης.

Πρέπει να τονιστεί ότι: Όπως καταφαίνεται από το ευρισκόμενο στη δικογραφία έγγραφο με ημερομηνία 6-3-2017 με αριθμό πρωτ. 611 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητήθηκε ασφαλής συνοδεία για να εξασφαλισθεί η προσέλευση και κατάθεση του κ. Αν. Μαρτίνη στην Εισαγγελία, απόδειξη της σπουδαιότητας της μαρτυρίας του.

Επομένως, είναι ολοφάνερο, ότι από την κατάθεση του κ. Αν. Μαρτίνη πρέπει να αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή και στη συνέχεια να πάρει τη σκυτάλη ο δημοσιογράφος - δικηγόρος κ. Γ. Ντάσκας, ο οποίος διεξήγαγε επί 20 χρόνια την έρευνα και πήγε μάλιστα για να καταγγείλει το σκάνδαλο και στην έδρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ακριβώς μάλιστα από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ξεκίνησε η αποκαθήλωση των πρωταιτίων και η αποκάλυψη του σκανδάλου, επειδή δεν μπορούσαν πια να εκπληρωθούν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι σκοποί που θέτει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός. Πρέπει να τονιστεί, ότι όπως αποκαλύφθηκε ήδη (στην ίδια τηλεοπτική μου εκπομπή) στις 17 Μαΐου 2017 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός με νέο έγγραφό του εγκαλεί την σημερινή Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από το υλικό με το οποίο οι δικαστικές αρχές σχημάτισαν την δικογραφία, επί της οποίας πρέπει να εργασθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αποκαλύφτηκαν δεκάδες πρόσωπα, τα οποία διαδραμάτισαν ρόλο επιβοηθητικό της λεηλασίας δημοσίου χρήματος, αλλά και ονόματα ανθρώπων που προσπαθούσαν να αποτρέψουν αυτή την παράνομη δράση, οι οποίοι και θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν.

Προσωπικά λοιπόν θεωρώ, ότι δεν θα εκπληρωθούν οι σκοποί της Εξεταστικής Επιτροπής για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της Υγείας και ιδιαίτερα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ αν δεν κληθούν να καταθέσουν οπωσδήποτε, μεταξύ των άλλων προσώπων, που θα προταθούν από άλλους συναδέλφους στη Βουλή και    

  • Οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί το διάστημα 1997 – 2014. 
  • Οι διατελέσαντες υπουργοί Υγείας.

Τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Σ. και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ιδιαίτερα οι αναφερόμενοι σε διάφορα έγγραφα της δικογραφίας ως συμμετέχοντες στη λήψη αποφάσεων σχετικών με την δραστηριότητα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"

Στην μακροσκελή δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει μια σειρά ονομάτων που ισχυρίζεται πως αναφέρονται στις δικογραφίες για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες  για να διαλευκανθούν θεωρεί πως  θα πρέπει να κληθούν για όλοι για  καταθέσεις.Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος καταλήγει υπογραμμίζοντας: 

"Τα ονόματα αναφέρονται εντελώς ενδεικτικά καθώς από την μελέτη της δικογραφίας και τις ρέουσες ήδη πληροφορίες θα προκύψουν με βεβαιότητα και άλλα ονόματα από το χώρο του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής, των ΜΜΕ, της πολιτικής τα οποία και εγώ και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές θα ζητήσουμε την κλήτευσή τους, ώστε να συμβάλλουν στην έρευνα, η οποία πρέπει να προχωρήσει σε βάθος, ώστε να αποκαλυφθούν οι ληστές του δημοσίου χρήματος, αυτοί που συνέβαλαν, ώστε ο ελληνικός λαός να υποφέρει 7 χρόνια Μνημόνια και περικοπές ακόμα και βασικών φαρμάκων και τροφής και οι ελληνικοί παράνομοι λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους να μαρτυρούν τα διαπραχθέντα σοβαρότατα οικονομικά εγκλήματα"