ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τις συμφωνίες στα ΜΜΕ, το χρέος και το πλεόνασμα

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 25 Μαΐου 2017, 06:44 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2017, 07:59
Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τις συμφωνίες στα ΜΜΕ, το χρέος και το πλεόνασμα
Facebook Twitter Whatsapp

Η διήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα έγινε στον απόηχο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αλλά έδωσε και ειδήσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα έγινε στον απόηχο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αλλά έδωσε και ειδήσεις.

Καταρχήν, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τύχη του MEGA, του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τις προθέσεις του και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Επιχειρείται, σε κοινή θέα, μια ωμή παρέμβαση στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Με τα λεφτά της νέας διαπλοκής και με τα υλικά της παλιάς. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφετηρία μια προκλητική φωτογραφική τροπολογία για χάρισμα προστίμου πολλών εκατομμυρίων, είναι πρωτοφανή και συνιστούν τεράστιο σκάνδαλο» δήλωσε σε σκληρό ύφος και δεν δίστασε να αναφερθεί στη στάση που θα κρατήσει ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές:

«Ο κ. Τσίπρας χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Τον προειδοποιούμε, όμως. Αυτός και οι νέοι συνοδοιπόροι του θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα. Εμείς δεν θα τους χαριστούμε».

Απευθυνόμενος προς τους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας διαχώρισε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα από τη διαπλοκή: «εμείς οραματιζόμαστε μια χώρα στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε Μ.Μ.Ε. για να προστατέψει τα συμφέροντά του. Τα συμφέροντα της χώρας δεν είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στο αίτημα για εκλογές: «η απομάκρυνσή τους από την εξουσία είναι αναγκαία πολιτική προϋπόθεση για να κάνει η χώρα μας το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στους δανειστές, για τους οποίους αφήνει συνεχώς αιχμές για τις επιλογές τους: «δεν επιτρέπεται σήμερα στους Ευρωπαίους εταίρους, η μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης να αποτελεί άλλοθι για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις» είπε για το ζήτημα του χρέους.

Ο ίδιος που θα κλιμακώσει τις επιθέσεις του προς τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ότι θα ζητήσει από τους εταίρους μας μείωση του φορολογικού βάρους και δημιουργία δημοσιονομικού χώρου. «Έχουμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να μειώσουμε τα πλεονάσματά μας από το 3,5%, που είναι σήμερα, στο 2%», λέει ενώ χαρακτηρίζει τη λύση για το χρέος και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης «αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα, αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση».