current views are: 10

25 Μαΐου 2017
Δημοσίευση19:31

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 13% – Τα μέτρα είναι τέταρτο μνημόνιο, λένε οι πολίτες

Μεγάλο προβάδισμα δεκατριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Δημοσίευση 19:31’

Μεγάλο προβάδισμα δεκατριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Μεγάλο προβάδισμα δεκατριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Την ίδια ώρα οι πολίτες κρίνουν αρνητικά τη συμφωνία ενώ θεωρούν πως τα μέτρα που περιλαμβάνει συνιστούν τέταρτο μνημόνιο.

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατά 1% συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 47% ποσοστιαίες μονάδες καταγράφοντας 64%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

Πώς αξιολογούν τη συμφωνία

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφουν έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι  55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν. Στο ερώτημα αν /όταν εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες από τα μέτρα, το 14% απαντούν ναι και το 74% όχι.


σχετικα αρθρα