ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η στρατηγική της ΝΔ, το «χτύπημα» στον Παπαδήμο και το χρέος

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 26 Μαΐου 2017, 06:54 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2017, 07:59
Η στρατηγική της ΝΔ, το «χτύπημα» στον Παπαδήμο και το χρέος
Facebook Twitter Whatsapp

Στη στρατηγική της καθημερινότητας θα επιμείνει η ΝΔ, με τα γαλάζια στελέχη να σημειώνουν ότι η πολιτική επιλογή τους να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών δικαιώνεται έπειτα και από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη στρατηγική της καθημερινότητας θα επιμείνει η ΝΔ, με τα γαλάζια στελέχη να σημειώνουν ότι η πολιτική επιλογή τους να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών δικαιώνεται έπειτα και από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Μόνο την εβδομάδα που διανύουμε, η οδός Πειραιώς, είχε φέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της ασφάλειας, αλλά και της Παιδείας.

«Κάποια στιγμή σε αυτήν τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας» δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έξω από τον Ευαγγελισμό, μετά την επίσκεψή του στον τραυματισμένο πρώην πρωθυπουργό.

Λίγες ώρες νωρίτερα ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για να παρέμβει σχετικά με το ζήτημα του ορισμού των διευθυντών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο μουσουλμανικό Τέμενος.

Στο στόχαστρο της ΝΔ πρόκειται να μπει και το θέμα του χρέους, όπου η κυβέρνηση είχε επενδύσει για να στήσει το νέο της αφήγημα, με τις εξελίξεις ωστόσο να μην αφήνουν περιθώρια στον Αλέξη Τσίπρα. Από την οδό Πειραιώς θα αναδείξουν την πολυγλωσσία της κυβέρνησης που όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, «εμφανίζεται μέσα σε ελάχιστες μέρες με τρεις διαφορετικές θέσεις για το δημόσιο χρέος». 

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θα επικεντρώσει την κριτική του στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια δέσμευση ούτε για αυτό το ζήτημα, το οποίο, όπως θα υπενθυμίσει υποτίθεται ότι ήταν το αντάλλαγμα για να ψηφίσει το τέταρτο Μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για όλους τους Έλληνες.

 «Ας καταλάβει, ότι δεν μπορεί ούτε με τη διαπλοκή ούτε με τις επιθέσεις να εξαπατήσει ξανά τους πολίτες» θα είναι το κεντρικό μήνυμα της οδού Πειραιώς προς το Μέγαρο Μαξίμου.