ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας που θα λαμβάνει υπόψη της τα νέα δεδομένα

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2017, 14:29 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2017, 14:11
Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας που θα λαμβάνει υπόψη της τα νέα δεδομένα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης εξέφρασε την άποψη πως "η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας που θα λαμβάνει υπόψη 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης   Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  εξέφρασε την άποψη πως "η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας που θα λαμβάνει υπόψη  εξέφρασε την άποψη πως "η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας που θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα" σε σημερινές του δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά" ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ερωτώμενος για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επεσήμανε:"Στις περιπτώσεις του εγκλήματος συνολικά, όχι μόνο της τρομοκρατίας, πρέπει να υπάρχει ένας πολύ μεγάλος και υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός. Οι άνθρωποι αυτοί που ασχολούνται με τις υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ένα πολύ ευαίσθητο έργο, πολύ δύσκολο και πολύ σύνθετο και εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους. Χρειάζονται διαρκή υποστήριξη, διαρκή οργάνωση, διαρκή εκπαίδευση, τεχνολογική ενίσχυση, αξιοκρατική και χρηστή διοίκηση. Θέλουνε ηθική αναγνώριση και υποστήριξη. Είναι πάρα πολύ δύσκολή η δουλειά των ανθρώπων αυτών άρα το να φτιάξουμε επαγγελματική αστυνομία , επαγγελματικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι μια διαρκής αναζήτησή μας και μια διαρκής επιδίωξή μας. Δεν χαλαρώνουμε ποτέ! Η εποπτεία, ο έλεγχος και η αέναη επαγρύπνηση είναι ο καλύτερος σύμβουλος για να  αποφύγουμε τέτοιου είδους περιστατικά".

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην χώρα μας ο πρώην υπουργός επεσήμανε: 

"Θα είναι πολύ βαρύ να αποδώσουμε έλλειψη πολιτικής βούλησης στον κάθε υπουργό σε σχέση με την ασφάλεια της χώρας. Θα είναι πάρα πολύ βαρύ να πούμε κάτι τέτοιο γιατί και παλιά λέγανε ότι δεν ανακαλύψαμε την 17Ν λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, ουσιαστικά ήταν λόγω έλλειψης σωστής οργάνωσης. Άρα ας πάμε σε πολύ πιο προσγειωμένες απόψεις στην πραγματικότητα και είναι αυτό που σας είπα είναι η συνέχεια και η αέναη επαγρύπνηση. Αυτό χάνουμε και το χάνουμε για πάρα πολλούς λόγους αλλά η ασφάλεια είναι ένας τομέας που δεν σηκώνει τέτοιου είδους ανοχές  ή τέτοιου είδους ολιγωρίες.

Τέλος εκτίμησε πως χρειάζεται να γίνει μια αναπροσαρμογή συνολικά στο θέμα της πολιτικής ασφάλειας τονίζοντας: " Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι χρειάζεται μια αναπροσαρμογή συνολικά της πολιτικής ασφάλειας. Είμαστε μια ανοιχτή χώρα άρα αυτή η  νέα ανοιχτή χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας που θα λαμβάνει υπόψη της αυτά τα νέα δεδομένα αλλά σε καμία περίπτωση δεν νοείται ότι το κράτος μπορεί να έχει «τρύπες» οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη συνέχειας του κράτους, οργάνωσης, εκπαίδευσης και αέναης επαγρύπνησης" κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.