current views are: 8

28 Μαΐου 2017
Δημοσίευση09:50

Δένδιας: Ο λαϊκισμός δεν έχει ηττηθεί οριστικά στη χώρα μας

Την ανάγκη να υπάρξει μία «συνολική πρόταση εθνικής αναγέννησης» και την άποψη πως λαϊκισμός στην χώρα μας έχει ηττηθεί εξέφρασε με σημερινές του 

Δημοσίευση 09:50’

Την ανάγκη να υπάρξει μία «συνολική πρόταση εθνικής αναγέννησης» και την άποψη πως λαϊκισμός στην χώρα μας έχει ηττηθεί εξέφρασε με σημερινές του 

Την ανάγκη να υπάρξει μία «συνολική πρόταση εθνικής αναγέννησης» και την άποψη πως ο λαϊκισμός στην χώρα μας δεν έχει ηττηθεί οριστικά εξέφρασε μεταξύ άλλων,  με σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας μιλώντας στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” έδωσε απαντήσεις σε ένα σωρό θέματα που του ετέθηκαν. Για το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αλλά και γενικότερα την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Δένδιας επεσήμανε: “Η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί να παρακολουθεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να θέτει ορόσημα, τα οποία συνεχώς χάνονται, την ίδια στιγμή που οι προσδοκίες συνεχώς μετατίθενται και πολύ συχνά αποδεικνύονται, δυστυχώς, «ευσεβείς πόθοι». Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι ότι η οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει, νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. H αβεβαιότητα έχει κατακλύσει τα πάντα, όχι για το πώς θα αποπληρωθεί το χρέος, το οποίο επηρεάζει τα μακροοικονομικά, κυρίως, μεγέθη της οικονομίας, αλλά για το πώς θα αντιμετωπίσουν σε ενεστώτα χρόνο οι φορολογούμενοι και οι ασφαλισμένοι αυτήν την καταιγίδα φορολογικών επιβαρύνσεων και εισφορών που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση Εκ του αποτελέσματος και μόνο αποδεικνύεται ότι η διαπραγμάτευση ήταν η χειρότερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι, λόγω των παλινωδιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο λογαριασμός του τέταρτου Μνημονίου εκτινάχθηκε στα 5 δισ. ευρώ σχεδόν, δεν διασφαλίσθηκε καν το κατά τον κ. Τσίπρα ζητούμενο, η ρύθμιση του χρέους. Απέμειναν μόνο οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ψηφισθούν τα μέτρα χωρίς απώλειες. Βεβαίως, μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι δανειστές, για το γεγονός ότι αποδέχθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα τους πρότεινε η κυβέρνηση“.

Για τα υψηλά πλεονάσματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: “Κατ’ αρχάς, η Ν.Δ. δεσμεύεται ως προς τους στόχους, όχι ως προς τους τρόπους με τους οποίους θα τους υλοποιήσει. Η απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα τέτοιου ύψους είναι προφανές ότι δυσκολεύει τη στροφή που χρειάζεται η χώρα σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τη σημερινή και τη φορολογική επανάσταση που πρέπει να πραγματοποιηθεί, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Εκτιμώ ότι και οι εταίροι θα αντιληφθούν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ότι με το κεφάλαιο της αξιοπιστίας που έχουμε χτίσει, αλλά και με ένα γενναίο και δικής μας ιδιοκτησίας μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε, θα συμφωνήσουν. Να σας υπενθυμίσω, άλλωστε, ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά αποδέχθηκαν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 24% στο 13%, χωρίς να αλλάξει ο συγκεκριμένος δημοσιονομικός στόχος“.

Αναφερόμενος στο θέμα του λαϊκισμού ο κ. Δένδιας υπογράμμισε: “Ο λαϊκισμός δεν έχει ηττηθεί ακόμη οριστικά στη χώρα μας παρά τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία, ομολογουμένως, των 2,5 ετών ΣΥΡΙΖΑ και τη μετάβαση από τις ανέξοδες υποσχέσεις στη σκληρή πραγματικότητα. Είναι ένας διαχρονικός εχθρός στην προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η πατρίδα μας και, όπως τόνισα στην ομιλία μου, η χώρα δεν μπορεί να ζήσει άλλο με το σαράκι αυτό. Απαιτείται μια εθνική προσπάθεια για να τον εξοστρακίσουμε οριστικά ως αντίληψη από το δημόσιο βίο. Και όπως ευελπιστώ, η Ελλάδα με κυβέρνηση τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει η πρώτη μεταλαϊκιστική κοινωνία στην Ευρώπη“.

Ενώ τέλος αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας με αφορμή την δολοφονική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο τόνισε: 

Μεμονωμένα περιστατικά πάντοτε μπορούν να συμβούν, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φοβούμαι ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Στην Ελλάδα έχει «αφυπνισθεί» η τρομοκρατία και σε αυτό συντελεί, δυστυχώς, η ελλειμματική αντιμετώπισή της υπό το πρίσμα ιδεοληψιών. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση μαζί της, αλλά συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, για την κράτηση τρομοκρατών και επικίνδυνων εγκληματιών, η οποία ήταν μάλιστα μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., στέλνουν λανθασμένα μηνύματα προς την κοινωνία αλλά και προς τις διωκτικές Αρχές. Οπως λανθασμένα μηνύματα στέλνει η ανοχή στη βία των κουκουλοφόρων από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ανοχή επίσης στην κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου στα Εξάρχεια. Ας μην ξεχνάμε ακόμη τη ρητορική μίσους που επικράτησε μέχρι το 2014, η οποία «δηλητηρίασε» την πολιτική ζωή της χώρας, χωρίς να αποκηρυχθεί από το σημερινό κυβερνών κόμμα” κατέληξε ο κ. Δένδιας.


σχετικα αρθρα