current views are: 6

28 Μαΐου 2017
Δημοσίευση15:56

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δυναμώνει την αδιέξοδη πολιτική του Σόιμπλε

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε 

Δημοσίευση 15:56’

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε 

Κριτική στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της έκανε με σημερινές του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε” τόνισε όσον αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης: “H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά την διαπραγμάτευση. Οι αυταπάτες, οι εμμονές και η αναποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν και πάλι την χώρα με την πλάτη στον τοίχο, να στερεύουν τα ταμεία και να ψηφίζονται απαράδεκτα μέτρα 5 δις ευρώ, χωρίς καν να έχει εξασφαλισθεί η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.Η πολιτική του Σόιμπλε είναι απαράδεκτη και είναι έξω από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ. Ορισμένοι εταίροι έχουν σταθεί στην χώρα μας. Η πολιτική του Σόιμπλε όμως – διαχρονικά – είναι μια πολιτική κοινού εκβιαστή, με κινήσεις μονομερείς και εκτός ευρωπαϊκών κανόνων. Οι εκβιασμοί του Σόιμπλε υπήρχαν και το 2014 επί Αντώνη Σαμαρά και συνεχίζουν και τώρα.Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, ουσιαστικά απομονώνει την χώρα και δυναμώνει την πολιτική του Σόιμπλε  Κανονικά έπρεπε να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση, να πάρουμε την αναδιάρθρωση του χρέους, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Πλέον δεν θα βγούμε στις αγορές με αυτή την πολιτική”.

Για την ανάγκη εθνικής συννενόησης ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε: “Με κυβερνήσεις οριακής πλειοψηφίας έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Το 2015 είχαμε μιλήσει για μια ευρύτατη συνεννόηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, για να αντιμετωπιστούν αυτές ακριβώς οι πολιτικές. Διεκδικήσαμε την εθνική συνεννόηση και το 2012 και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να συμβάλλει πέταγε πέτρες από την πλευρά της αντιπολίτευσης. 
Με εθνική συνεννόηση θα μπορούσαμε να αντικρούσουμε αντικοινωνικές πολιτικές των εταίρων, αλλά και να προχωρήσουν οι προοδευτικές διαθρωτικές αλλαγές που απαιτούν πολιτικό κόστος.   Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν έχουν επιδιώξει και δεν επιδιώκουν την συνεννόηση, η επόμενη λύση για να φύγει αυτή η αναποτελεσματική κυβέρνηση είναι εκλογές, χωρίς όμως οι εκλογές από μόνες τους  να είναι λύση. Οι εκλογές από μόνες τους δεν είναι η λύση  καθώς για παράδειγμα μία κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας της ΝΔ δεν θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, η λύση είναι η  εθνική συνεννόηση. Αναπτυξιακό σoκ για την υπέρβαση της κρίσης και την μείωση της ανεργίας Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, σε συμφωνία με τους εταίρους. Τόνωση της ρευστότητας, αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής, να πέσει χρήμα στην ελληνική οικονομία και με την ανάπτυξη να βγούμε από την κρίση, με παραγωγική ανασυγκρότηση και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.Στην Ελλάδα της ανεργίας δεν είναι λύση οι απολύσεις. Λύση είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα
“.

Αναφορικά με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε: “Ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς με Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής από την βάση εντός του 2017Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου είναι ένα πολιτικό προγραμματικό συνέδριο που θα παρουσιάσει την πρόταση υπέρβασης της κρίσης.  Ταυτοχρόνως απαιτείται οδικός άξονας για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς. Θέση μου είναι ότι εντός του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ιδρυτικές διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς και της εκλογής επικεφαλής από τη βάση. Με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων, να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος προοδευτικός φορέας“.

Τέλος όσον αφορά  την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε:
Είμαι πολύ ανήσυχος, όχι μόνο από την δολοφονική και τρομοκρατική επίθεση που έγινε στον Λουκά Παπαδήμο, την οποία και καταδικάσαμε απερίφραστα, αλλά και για τις αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες, που οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς, σε καταστάσεις έξω από τη δημοκρατία. 
Τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία και στην κοινωνία δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιους τρόπους. Αυτά λύνονται μόνο με την πολιτική ξανά στο προσκήνιο και όχι με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος όχι μόνο είναι αδιέξοδος, αλλά και επικίνδυνος για τη χώρα μας
” κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.


σχετικα αρθρα