current views are: 8

1 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:39

Κυρανάκης: Πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά και πολιτικό ηγέτη, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε σημερινές του δηλώσεις.

Δημοσίευση 09:39’

Πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά και πολιτικό ηγέτη, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε σημερινές του δηλώσεις.

Πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά και πολιτικό ηγέτη, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε σημερινές του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα μιλώντας ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από το 1986-87 για το κόστος δανεισμού, έλεγε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα -έλεγε τότε – έχουν φορτωθεί από τη γέννησή τους 1 εκατομμύριο δραχμές χρέος. Προειδοποιούσε,δηλαδή, ότι αυτή η πολιτική που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις την εποχή του θα είχε πολύ μεγάλο κόστος για τα παιδιά που γεννιόντουσαν τότε. Αυτά τα παιδιά σήμερα είναι 30 χρονών. Ανήκουν στη δική μου γενιά, είναι παιδιά τα οποία αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ακολουθήσει την πολιτική που πρότεινε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σήμερα θα είχαν ένα πολύ καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως να υπήρχαν συνθήκες να μην φεύγουν από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποτελεί δίδαγμα για τη νέα γενιά και «νοοτροπία, η οποία συνεχίζει να μας εμπνέει. Έλεγε πάντα (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) ότι ο κόσμος προχωρά πιο γρήγορα από τις πολιτικές ηγεσίες, είχε τη διαίσθηση και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις πολύ πιο γρήγορα απ΄ ό, τι ο μέσος όρος του πολιτικού κόσμου».

«Στους νέους, τους οποίους δεν άφηνε ποτέ εκτός ομιλιών του, τούς λέει μπορείτε να αναθεματίζετε την πολιτική όσο θέλετε, αλλά στο τέλος της ημέρας η πολιτική αποφασίζει για το μέλλον σας, για τη μοίρα σας. Επί πρωθυπουργίας του, είχε δώσει το “πράσινο” φως στη νεολαία του κόμματος να κυκλοφορήσει αφίσα, η οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν τολμά. Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αληθινός και πηγή έμπνευσης για εμάς τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, ο κ. Κυρανάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως, αυτή την εβδομάδα «ούτως ή άλλως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπούμε σε κάποια σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση λόγω του πένθους. Η νούμερο ένα σκέψη που έχουμε είναι η απώλεια του Κ. Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα, όμως, εμείς απαιτούμε να εφαρμόζονται οι νόμοι και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες με τις τράπεζες, σε ό,τι αφορά όλο αυτόν το χώρο, τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ως διαπλοκή. Για να μην υπάρχει, λοιπόν, καμία χαραμάδα διαπλοκής από εδώ και πέρα, θα πρέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Όποιος κι αν είναι ο επιχειρηματίας, είτε είναι ο κ. Σαββίδης, είτε είναι ο κ. Μαρινάκης, είτε είναι ο κ. Βαρδινογιάννης, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Όλοι οι επιχειρηματίες πρέπει – κατά την άποψη της ΝΔ – να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται και όλοι οι πολίτες».

Υπογράμμισε, δε, ότι η «απάντηση» της ΝΔ ως προς τον κ. Σαββίδη “αποτυπώνεται” σε αυτό «που είπε πολύ ξεκάθαρα ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ότι η ΝΔ ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται και την απόφαση για το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός την λαμβάνει αποκλειστικά ο ελληνικός λαός».
«Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας αν ωμά παρεμβαίνει στην πολιτική διαδικασία λέγοντας πολύ στεγνά ότι εγώ θέλω να αγοράσω ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης για να προστατεύσω τα επιχειρηματικά μου συμφέροντα θα βρίσκεται απέναντι στη νοοτροπία που θέλουμε να φέρουμε εμείς στη χώρα. Εμείς θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα. Αν ο κ. Σαββίδης θέλει να επενδύσει στη χώρα, καλοδεχούμενα τα χρήματά του, καλοδεχούμενες οι επενδύσεις του. Εμείς ζητάμε διαφάνεια και όχι διαπλοκή
», τόνισε.

Για το αν θα πρέπει το ΕΣΡ να προκηρύξει άμεσα το διαγωνισμό για τις άδειες για να ξεκαθαρίσει άμεσα το τηλεοπτικό τοπίο, είπε «πως βεβαίως, αυτός είναι ο ρόλος του. Σ’ αυτό το ρόλο συμφώνησαν τα κόμματα. Αυτός ήταν και ο όρος τον οποίο είχε θέσει η ΝΔ» κατέληξε ο κ.Κυρανάκης. 


σχετικα αρθρα