Ισχύει η πρόταση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα λέει η κυβέρνηση


Τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για την υλοποίηση της πρότασής της σχετικά με τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.
Όπως παρατήρησε ισχύει η ετοιμότητα της χώρας μας για την υλοποίηση της πρότασής της, αλλά αναμένεται η σχετική ανταπόκριση από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Παράλληλα,σημείωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή στηρίζει την ελληνική πρωτοβουλία και υπενθύμισε την τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος μεταξύ του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με αφορμή τις πρωτοβουλίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Επίσης, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο