Επίθεση στην κυβέρνηση για τους κακούς της χειρισμούς στη διαπραγμάτευση και το χρέος εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στο ''Ακραίως'' και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι στο ερχόμενο Eurogrop ''θα έχουμε μια μεσοβέζικη και όχι οριστική λύση''.

Σύμφωνα με τον ίδιο "τo χρέος δεν είναι το κυρίαρχο για τη χώρα. Δεν πρόκειται να πείσουμε ότι κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια για να βάλει κάποιος τα λεφτά του.Έχουν γίνει λάθη από την κυβέρνηση. Πόσο μπορείς να περιμένεις ότι παραμονή των γερμανικών εκλογών θα κάνεις το καλύτερο deal;".

Όπως υπογράμμισε, επίσης, "εμείς έχουμε προτάσεις και δεν νομίζω ότι διαφωνεί η κυβέρνηση. Το θέμα είναι όμως τι έχει πετύχει. Εκεί που έλεγε ότι θα μας απαλλάξει από τα μνημόνια τα ψηφίζει δύο δυό".

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι "ο κ. Τσίπρας δεν θα φορέσει γραβάτα. Η ζημιά της κυβέρνησης εκλογικά είναι δεδομένη. Φθείρεται όμως ακόμα περισσότερο η χώρα. Πληρώνουμε πανάκριβα τον λαϊκισμό. Θέλουν να περνάνε τα μέτρα χωρίς να γίνεται συζήτηση". 

Όπως, επίσης, ανέφερε στον αέρα "Θα προκαλέσουμε ονομαστική ψηφοφορία και εκεί θα πουν τα αντίθετα απ΄όσα είχαν πει οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ".

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μια συγγνώμη δεν θα έβλαπτε. Υπάρχει μια αλαζονεία από αυτή την κυβέρνηση που εξοργίζει και τους πιο μετριοπαθείς".

Τέλος, όσον αφορά του τι θα αποκομίσει η κυβέρνηση από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι "Θα έχουμε μια μεσοβέζικη λύση που θα κλωτσάνε το τενεκεδάκι προς τα κάτω. Μια όχι οριστική λύση για το χρέος".