current views are: 12

11 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση05:56

Γιατί στη ΝΔ θα επιμείνουν στο αίτημα για εκλογές

«Η κυβέρνηση χάνει όλους τους στόχους της», λέει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δημοσίευση 05:56’

«Η κυβέρνηση χάνει όλους τους στόχους της», λέει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αφού έχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές», προέτρεψε την κυβέρνηση στην έκτακτη παρέμβασή του την Παρασκευή στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, «η κυβέρνηση χάνει όλους τους στόχους της. Εμετρήθη, εζυγίσθη και εβρέθη ελλιπής». Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, ο ίδιος ο κ Τσίπρας έθεσε το περασμένο φθινόπωρο τρεις άμεσους στόχους: το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τη ρύθμιση του χρέους.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, η αξιολόγηση – που έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο ’16 – δεν έχει κλείσει ακόμα. «Δρομολογείται τώρα το κλείσιμό της με μεγάλη καθυστέρηση, με νέα επώδυνα μέτρα που παλαιότερα δεν ζητούσε κανένας και τεράστιο κόστος για την οικονομία», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Επίσης προσθέτουν ότι η ίδια η Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του ’17 προέβλεπε ανάπτυξη 2,7%. «Τώρα μιλάει για 1,8%, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για ακόμα χαμηλότερη. Την ίδια ώρα, η πραγματική οικονομία στενάζει και εξαντλούνται και τα τελευταία αποθέματα της ελληνικής οικονομίας» αναφέρουν.

Για το δεύτερο μεγάλο στόχο του Μεγάρου Μαξίμου, την ποσοτική χαλάρωση, από τη ΝΔ εκτιμούν ότι πλέον μοιάζει να απομακρύνεται. «Η Ελλάδα έπρεπε να μπει στην ποσοτική χαλάρωση από τον Μάρτιο 2015 και θα είχε μπει αν δεν είχε μεσολαβήσει η περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, ακόμα και αυτό που πριν λίγο καιρό έμοιαζε δεδομένο, σήμερα, αποτελεί ζητούμενο και μάλιστα επισφαλές» τονίζουν από το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο.

Τέλος, στο ζήτημα του χρέους, επισημαίνουν ότι αποκαλύπτεται όλος ο ερασιτεχνισμός και ο πολιτικός ο καιροσκοπισμός της κυβέρνησης. «Αποσιωπούν το γεγονός ότι οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν το Μάιο του ’16 οι αποφάσεις για το χρέος να ληφθούν στο τέλος του προγράμματος. Και παρά το ότι οι ίδιοι έχουν – ως συνήθως – υποχωρήσει και στο ζήτημα αυτό, στη συνέχεια σήκωσαν το ζήτημα του χρέους ως άλλοθι, ως «τυράκι», για τα στελέχη τους για να πειστούν να ψηφίσουν το 4ο μνημόνιο», υπογράμμιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Από την οδό Πειραιώς, επισημαίνουν και τις «αναντίρρητες και αυταπόδεικτες ευθύνες των δανειστών», οι οποίες όμως όπως λένε, δεν ακυρώνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που έχει χειριστεί τραγικά το συγκεκριμένο ζήτημα, κινδυνεύοντας να μετατρέψει τη δική της αποτυχία σε αποτυχία της χώρας. Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του θα επιμείνουν στο αίτημα των εκλογών πιο έντονα στις επόμενες ημέρες.


σχετικα αρθρα