current views are: 7

11 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση11:29

Νικολόπουλος: Τα μέλη του ΕΣΡ μετά από 7 μήνες απραξίας αγωνιούν μόνο για τις συντάξεις τους

Εξανέστη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μόλις διάβασε )το ρεπορτάζ του Δημ Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, ;ότι το ΕΣΡ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό

Δημοσίευση 11:29’

Εξανέστη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μόλις διάβασε )το ρεπορτάζ του Δημ Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, ;ότι το ΕΣΡ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό

Εξανέστη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μόλις διάβασε το ρεπορτάζ του Δημ Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι το ΕΣΡ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ζητώντας τους ρητή εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Αν είναι δυνατόν! Τα μέλη του ΕΣΡ, συνεχώς εγείρουν και νέες αξιώσεις. Έχουν παρέλθει 7 μήνες από την συγκρότηση του φορέα κι ακόμη δεν έχουν «πιάσει μολύβι». Παρά ταύτα, κόπτονται, σε καιρό οξύτατης κρίσης, συνεχώς για την «τσεπούλα» τους.Μόλις, πριν τρεις μήνες η Κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που προέβλεπε επιπλέον αμοιβή για τα συνταξιούχα μέλη του ΕΣΡ, πέραν όσων λαμβάνουν μέχρι σήμερα, προκειμένου ν΄ αντισταθμισθούν οι απώλειες από την αναστολή της σύνταξής τους.

Τώρα ζητούν να συμπεριληφθούν σε προνομιακή λίστα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χειμαζόμενοι συνταξιούχοι, πολλών άλλων κλάδων, «ας πάνε να κουρεύονται».

Το πολιτικό σύστημα τους τίμησε και έχει κατοχυρώσει τον ρόλο τους, όμως τα μέλη του ΕΣΡ επιδεικνύουν μια ακατανόητη στάση. Κι όλα αυτά για 200 ευρώ, απ’ ότι πληροφορούμαι, που γι’ αυτούς είναι ποσό ασήμαντο, μπροστά στα 1.800-4.500 ευρώ, που είναι οι αμοιβές τους, συν 500 ευρώ μηνιαίως ως έξοδα παράστασης»!

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναρωτήθηκε: 

«Θ’ ασχοληθούν επιτέλους με το έργο το οποίο έχουν αναλάβει; Ήδη, παρήλθαν 7 μήνες απραξίας. Ακόμη, αναμένει ο Ελληνικός λαός να θεσπίσουν, έστω και ένα ανάλογο της αξίας των δημόσιων χρησιμοποιουθμένων συχνοτήτων, ενοίκιο για τους καναλάρχες, μέχρις ότου  γίνει ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.Ωστόσο, και για τις άδειες το χρονικό ραντεβού είναι στα «τυφλά» αφού δεν εννοούν να δώσουν χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Αλήθεια γιατί κωλυσιεργούν; Κάποιοι κακόβουλοι συζητούν μάλιστα ότι ίσως εγείρουν αξιώσεις προκειμένου να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός…»

Εν συνεχεία ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε:

«Τα μέλη του ΕΣΡ  πιστεύω χωρίς δόλο, με αυτή τη συμπεριφορά βλάπτουν και υπονομεύουν εξώφθαλμα τα συμφέροντα του Δημοσίου και συνακόλουθα ευνοούν σκανδαλωδώς τους καναλάρχες που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη.Η ανοχή παρήλθε προ πολλού. Η απραξία των μελών του ΕΣΡ εξοργίζει. 
Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους δεν συνάδει με το δημόσιο αίσθημα και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ήδη το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έχει αποφασίσει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, θέτοντας πρώτος την υπογραφή μου εγώ ως Πρόεδρος και καλώντας όσους συμπατριώτες επιθυμούν, να συνυπογράψουν, για να μην έχει ουδείς την αίσθηση σ’ αυτό τον τόπο ότι βρίσκεται υπεράνω των νόμων» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.


σχετικα αρθρα