current views are: 4

12 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:37

Κουρουμπλής: Η Εισαγγελία θα αποφανθεί αν το «μπλοκαρισμένο» πλοίο στα Χανιά έκανε λαθρεμπόριο τσιγάρων

Στην υπόθεση με το ουκρανικό πλοίο με τη μεγάλη ποσότητα τσιγάρων στα αμπάρια του αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Δημοσίευση 09:37’

Στην υπόθεση με το ουκρανικό πλοίο με τη μεγάλη ποσότητα τσιγάρων στα αμπάρια του αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στην υπόθεση με το ουκρανικό πλοίο με τη μεγάλη ποσότητα τσιγάρων στα αμπάρια του αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο. Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν μέσα στο πλοίο πακέτα που φέρουν της εταιρίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως: «Πρέπει η εισαγγελική έρευνα και το τελωνείο να αποδείξουν ότι έγινε λαθρεμπόριο. Από την πρώτη στιγμή οι εντολές μου ήταν αυστηρές».

Ο κ. Κουρουμπλής, μάλιστα αποκάλυψε πως για το εν λόγω θέμα θα γίνουν συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο τους, υποστηρίζοντας ότι θέλει να παρακολουθεί το θέμα από κοντά. «Το πλοίο ήταν ακυβέρνητο στα διεθνή ύδατα. Εγώ δεν το άφησα να φύγει. Το μετέφερα στο λιμάνι και διέταξα να ερευνηθεί το φορτίο του», υποστήριξε ο ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Εμείς θα κάνουμε ό, τι προβλέπει η νομοθεσία. Κάναμε ότι έπρεπε», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής. Εμείς ζητήσαμε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων, ανέλαβε τη διαδικασία και το τελωνείο επίσης», τόνισε. Επίσης σύμφωνα με τον υπουργό: «Ξοδεύτηκαν το 2000 20 δισ. ευρώ, για το σύστημα παρακολούθησης, το οποίο δεν υπάρχει, εγώ δεν το παρέλαβα. Στον Αστακό υπήρχε κενό και γινόταν λαθρεμπόριο».

10 εκατ. τσιγάρα στα αμπάρια του πλοίου

Έκπληκτες έμειναν οι Αρχές, όταν μέσα στα αμπάρια του ουκρανικού αλιευτικού πλοίου, βρέθηκαν 10 εκατ. πακέτα τσιγάρα, πολλά από τα οποία φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη, όπως υποστήριξε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», 

Το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας στα Χανιά εδώ και 7 μήνες , με το επταμελές πλήρωμα  όλοι υπήκοοι Ουκρανίας. 

Ερώτηση Λοβέρδου για το πλοίο

Ερώτηση στους υπουργούς Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κ. Λοβέρδος ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι λιμενικές αρχές και για ποιούς λόγους το συγκεκριμένο πλοίο παραμένει στο λιμάνι επτά ολόκληρους μήνες και μάλιστα χωρίς να έχει ακόμη δεσμευτεί ή κατασχεθεί το φορτίο;

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Οικονομικών αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ στον εν λόγω πλοίο και εάν η υπόθεση άφορα λαθρεμπόριο. 

Τέλος ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές. 


σχετικα αρθρα