current views are: 11

12 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση14:30

Χριστοφιλοπούλου: Να μπει επιτέλους τέλος στο «άβατο» των Αχαρνών

Το ζήτημα της εγκληματικότητας στις Αχαρνές ήταν από τα πρώτα που έφερα στη Βουλή. Τότε ξεκίνησαν περιπολίες που όμως με την πάροδο των ετών ατόνησαν και οι οποίες ούτως ή άλλως δεν αρκούν.

Δημοσίευση 14:30’

Το ζήτημα της εγκληματικότητας στις Αχαρνές ήταν από τα πρώτα που έφερα στη Βουλή. Τότε ξεκίνησαν περιπολίες που όμως με την πάροδο των ετών ατόνησαν και οι οποίες ούτως ή άλλως δεν αρκούν.

Την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο δήμο Αχαρνών ώστε «να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» στο Μενίδι ζητεί η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Παράλληλα η κ. Χριστοφιλοπούλου μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του “Alpha” επεσήμανε:«Το ζήτημα της εγκληματικότητας στις Αχαρνές ήταν από τα πρώτα που έφερα στη Βουλή. Τότε ξεκίνησαν περιπολίες που όμως με την πάροδο των ετών ατόνησαν και οι οποίες ούτως ή άλλως δεν αρκούν. Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια το πρόβλημα έχει οξυνθεί δραματικά καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι όλα επιτρέπονται.

Σε ορισμένες περιοχές των Δήμων Αχαρνών και Φυλής οι κάτοικοι καθημερινά αντιμετωπίζουν τη βία και την εγκληματικότητα οργανωμένων ομάδων με αποτέλεσμα να φοβούνται ακόμη και για την ακεραιότητά τους! Χρειάζεται ολοκληρωμένο, επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας και κοινωνικής υποστήριξης των πολιτών που πλήττονται. 

Ακόμα και σήμερα, μετά τον τραγικό χαμό του μαθητή, η Αστυνομία περιορίζεται σε περιπολίες χωρίς να εισέρχεται στο «άβατο» της παραβατικότητας.

Το στρατόπεδο «Καποτά», που μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 που έπληξε την περιοχή χρησιμοποιήθηκε για την στέγαση των σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας, σήμερα συγκεντρώνει παντός είδους εγκληματικές δραστηριότητες. Είναι άντρο όπου συνωστίζονται πολυσχιδείς «μαφίες» και γι’ αυτό πρέπει να κλείσει. Κοντεύουν να συμπληρωθούν 20 χρόνια από το σεισμό. Θα έπρεπε να έχει κλείσει προ πολλού.

Χάσαμε ένα αγγελούδι χωρίς λόγο. Πρέπει να εξιχνιαστεί το έγκλημα και να αντιμετωπιστεί η γενεσιουργός αιτία. Ας είναι ο Μάριος το τελευταίο θύμα μιας πολυπαθούς περιοχής.

Αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης η τομεάρχης Εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε: «Η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικότητας στις πόλεις. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άβατα ούτε στα Εξάρχεια, ούτε όμως και στις Αχαρνές. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα «άβατα» αυτά διογκώνονται αντί να καταστρέφονται. Σήμερα συναντήθηκα με το Παράρτημα Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και έγινα μάρτυρας της αγωνίας των γυναικών ότι ακόμα και οι περιπολίες ενδέχεται να σταματήσουν. Όταν βραδιάζει δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους.

Πρέπει να πληθύνουν οι συζητήσεις στη Βουλή για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Γι’ αυτό η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Ασφάλειας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την κατάσταση στα Εξάρχεια.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να αποτρέψουμε τα ρατσιστικά ξεσπάσματα και το κοινωνικό μίσος μιας ομάδας πολιτών έναντι άλλων. Γι’ αυτό χρειάζεται η συντονισμένη παρέμβαση όλων μας. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να μην υπάρξει άλλο τραγικό περιστατικό αλλά και για να μην επιτρέψουμε σε ακραίους να εκμεταλλευθούν την κατάσταση» κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.


σχετικα αρθρα