current views are: 5

13 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:09

Ο «αποδιοπομπαίος τράγος» Τσακαλώτος και η στρατηγική «δίπλα στον πολίτη» της ΝΔ

Η φράση «εάν χρειαστεί» σχετικά με την εφαρμογή των «ενδεχόμενων» μέτρων για το χρέος, που χρησιμοποιείται στην ατζέντα με τα θέματα

Δημοσίευση 04:09’

Η φράση «εάν χρειαστεί» σχετικά με την εφαρμογή των «ενδεχόμενων» μέτρων για το χρέος, που χρησιμοποιείται στην ατζέντα με τα θέματα

Η φράση «εάν χρειαστεί» σχετικά με την εφαρμογή των «ενδεχόμενων» μέτρων για το χρέος, που χρησιμοποιείται στην ατζέντα με τα θέματα που θα συζητηθούν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στα στελέχη της ΝΔ. Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι η πορεία της διαπραγμάτευσης είναι προδιαγεγραμμένη, με βάση τη μέχρι σήμερα πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης Τσίπρα.
 
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΝΔ δεν αποκλείουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις επόμενες μέρες να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το Eurogroup. Όπως τόνιζε ο ίδιος, επειδή η αποτυχία είναι τεράστια και ο πρωθυπουργός δεν θα την πάρει πάνω του, δεν θα διστάσει να θυσιάσει τον κ. Τσακαλώτο, όπως έχει ξανακάνει με άλλους υπουργούς του.
 
Όμως αυτό που ξεκαθαρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως την αποκλειστική ευθύνη την έχει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που θα φροντίζουν να αναδεικνύουν σε κάθε περίπτωση. «Όταν του λέγαμε όλοι να κλείσει την αξιολόγηση πολύ πριν από τις γερμανικές εκλογές, κάποιος πήρε την απόφαση να παίξει ένα στοίχημα. Αυτό το στοίχημα δεν το έβαλε ο κ. Τσακαλώτος μόνος του. Αυτή την απόφαση την πήρε ο Πρωθυπουργός και αποδείχθηκε μοιραία», έλεγαν από την οδό Πειραιώς.
 
Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική «δίπλα στον πολίτη», που αφορά όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Από το σεισμό στη Λέσβο, μέχρι την κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο. Στόχος του είναι να δώσει από τώρα δείγματα κυβερνησιμότητας και να στείλει το μήνυμα στην κοινωνία, ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι εκεί που υπάρχει ανάγκη.
 
Στο πλαίσιο αυτό, από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να συγκροτηθεί επιτελείο για να μεταβεί αμέσως στο σεισμόπληκτο νησί του Β. Αιγαίου, ενώ χθες ο τομέας Ενέργειας της ΝΔ, με επικεφαλής τον Κώστα Σκρέκα επισκέφθηκε το ορυχείο του Αμύνταιου και τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων, όπου έγινε η μεγάλη κατολίσθηση. Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε ψηφίσει νόμο για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιοχής ώστε να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια και να προχωρήσουν ταχύτερα οι εργασίες και οποίος δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
Στην ίδια τακτική περιλαμβάνεται και η χθεσινή σύσκεψη για την ασφάλεια, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του Μενιδίου, με το φόνο του μικρού Μάριου. «Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στη Βουλή το θέμα της εγκληματικότητας, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι είναι εκτός επικαιρότητας» τόνιζαν από τη ΝΔ.
 


σχετικα αρθρα