current views are: 6

14 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση13:21

Στο Αμύνταιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Nα γίνει γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών

Στο Αμύνταιο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάρρευση μέρους του ορυχείου, που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δημοσίευση 13:21’

Στο Αμύνταιο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάρρευση μέρους του ορυχείου, που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο Αμύνταιο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάρρευση μέρους του ορυχείου της ΔΕΗ, που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μετά από διοικητήριο της ΔΕΗ, όπου ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήγε στο παρατηρητήριο στο ορυχείο του Αμυνταίου όπου είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνέχεια πήγε στους Ανάργυρους όπου τον υποδέχθηκε σύσσωμο το χωριό. Τους μίλησε και τους άκουσε στο πνευματικό κέντρο όπου ήταν μαζεμένοι όλοι οι κάτοικοι. «Λυπάμαι που σας επισκέπτομαι κάτω αυτές τις συνθήκες αλλά ήρθα από κοντά ν δω τη ζημιά και να εκφράσω τη δέσμευση μου ότι η ελληνική πολιτεία δεν θα σας ξεχάσει. Τώρα υπό την πίεση μια φυσικής καταστροφής απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση απόλυτη προτεραιότητα προφανώς η ΝΔ θα στηρίξει τις σχετικές πρωτοβουλίες», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για ν ακούσω τα προβλήματα σας. Δεν είναι η ώρα για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών. Υπενθυμίζω ότι το έργο της τηλεθέρμανσης ήταν έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτακη. Η δική μου επίσκεψη σήμερα εδώ είναι η αρχή και όχι το τέλος της ενασχόλησης με την περιοχή σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε σε όλο το χωριό μέχρι τα σύνορα με το ορυχείο και μπήκε σε πολλές αυλές και σπίτια όπου οι κάτοικοι του έδειξαν τα ρήγματα και τις ρωγμές.

Μάλιστα, κάτω από μια σκαμνιά, μια παρέα ηλικιωμένων γυναικών τον κέρασε τσίπουρο.

«Δυστυχώς, αυτή η μεγάλη καταστροφή ήρθε σε μία στιγμή όπου η ΔΕΗ είναι, ήδη, οικονομικά επιβαρυμένη. Γι’ αυτό και επιβάλλεται, το συντομότερο δυνατό, να προχωρήσει ένα επιθετικό σχέδιο εξυγίανσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή και βιώσιμη ΔΕΗ στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων της χώρας», τόνισε επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε δήλωσή του.


σχετικα αρθρα