current views are: 7

15 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση08:12

Παραδοχή Δ. Παπαδημητρίου: Περικόψαμε κατά 25% τις συντάξεις

Πυρά προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα ”Die Welt” διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Δημοσίευση 08:12’

Πυρά προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα ”Die Welt” διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σε μια παραδοχή που προκαλεί αίσθηση σχετικά με την μείωση των συντάξεων προχώρησε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Die Welt ο υπουργός Οικονομίας παραδέχτηκε ότι πρόσφατα υπήρξε περικοπή στις συντάξεις κατά 25%.

«Δεν θέλω να θέλω να φανώ αγενής, αλλά η συμπεριφορά (του κ. Σόιμπλε) μου φαίνεται ότι είναι κακόπιστη», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Έλληνας υπουργός, συνεχίζοντας ως εξής: 

«Εχουμε περάσει πολλές μεταρρυθμίσεις και πρόσφατα μειώσαμε κατά 25% τις συντάξεις. Ακόμα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε πει ότι θα εκπλήρωνε τις απαιτήσεις μας. Όμως μετά άλλαξε τη  γνώμη του». 

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμποδίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα λόγω των γερμανικών εκλογών: «Η Ελλάδα γίνεται εξιλαστήριο θύμα. Η κατανόησή μου για το γεγονός ότι θα γίνουν εκλογές στην Γερμανία, αγγίζει τα όριά της», προσέθεσε, ενώ τόνισε ότι ο κ. Σόιμπλε πρέπει να πει στους ψηφοφόρους του ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και ”μπορεί κατόπιν να τους εξηγήσει ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διεγράφησαν χρέη της (Γερμανίας)»​​.

 


σχετικα αρθρα